Hvidvin

Frankrig

Verquiere: Sablet Blanc, 75. cl.

ABmrk

AOC Sablet Blanc 2014

Sådan synes vi den smager:
Blød og tør, behagelig, semi-aromatisk hvidvin. En vin der bygger på fylde og vægt. Den afrundede syre, og især den nøddeagtige duft og smag, gør dette til et charmerende alternativ til tidens mange vel syrefriske hvidvine.

Passer til:
Eminent til faste oste, mange grøntsager og salater, faste og mellemfyldige fisk.

Serveringstemperatur: 10°-12°
DRUESAMMENSÆTNING: Grenache blanc: 50 %, Clairette: 20 %, Bourboulenc: 15 %, Roussanne: 15 %

Alkohol: 13,0 %

Pris v.   1 fl.          130,00
Pris v. 12 fl.         117,00

Producent: Domaine de Verquiere, Sablet


Chamfort: Sablet Blanc Viognier 2023, 75. cl.

Vinen er meget aromatisk, floral og frugtig med især pære, fersken og abrikos. Små noter af anis og urter sniger sig ind. Vinen har en fin balance mellem den naturlige syre og den intensitet der er resultatet af at mosten ligger på sit bundfald under gæring og stabilisering. En herlig fyldig vin, der bibeholder sin friskhed.

Passer til:

Fiske- og grønsagsretter med smag.

Serveringstemperatur: 10°-12°

DRUESAMMENSÆTNING: Viognier: 95%, Marsanne: 5%

Pris v. 1 fl.   135,00

Pris v. 12 fl.   121,50

Producent: Domaine Chamfort, Sablet



Domaine Montrose, Viognier IPG de Thongue

Sådan synes vi den smager:

Montrose’s viognier er atypisk og det er bevidst! Den er friskere og mindre sprudlende. Den har en finesse og balance. Lavet på ståltanke og lige ud af landevejen.

Passer til:

Nyd den kølig på terraasen eller sammen med salater og lettere retter.

Serveringstemperatur: 10°-12°

DRUESAMMENSÆTNING: Viognier 100%,

Alkohol: 12,5 %

Pris v. 1 fl.   90,00

Pris v. 12 fl.   81,00

Producent: Domaine Montrose, 34120 Tourbes Pèzenas, Languedou, Franskrig



Italien

Corsini: Vermentino della Costa, hvid

 

Sådan synes vi den smager 

En dejlig behagelig sommervin med noter af gule blommer, grapefrugt, annanas og passionsfrugt. Man fornemmer både en mineralitet og en afbalanceret syrlighed. En tør vin med eftersmag af citrusfrugter med en strejf af mandel.

Druerne er håndplukket hvorefter druerne er blevet afstilket og lidt presset i en ståltnak ved 6 grader i ca 16 timer. Efterfølgende er druesaften omstukket til ståltank hvor det fermenterer i 16 dage ved 12 grader

Passer til: muslinger og  risotto, samt alle slags salater med fisk og skaldyr.

Serveringstemperatur: 10°-12°

DRUESAMMENSÆTNING: Vermentino

Pris v. 1 fl.     120,00

Pris v. 12 fl.  108,00

Producent: Corsini, Tenuta Marsiliana


Østrig

Eisenbock, Kamptal DAC Reserve, Grüner Veltliner, Alte Rebe, 2021

 

Sådan synes vi den smager:

Fra gamle vinstokke; en dybere, mere krydret version af Grüner Veltliner. Samtidig lidt mere kant og lidt mere tryk på mineralerne. Toner af grape og vilde urter. Soliditet og god krydret fylde.

Passer til:

God til de lidt federe fisk, kylling, fasan og andet fuglevildt. Og de gode oste.

Serveringstemperatur: 10°-12°

DRUESAMMENSÆTNING: Grüner Veltliner

Alkohol: 13,5%

Pris v. 1 fl.     125,00 

Pris v. 12 fl.    112,50

Alkohol: 14,5 %

Producent: Weingut Eisenbock, Schönberg am Kamp, Østrig


Eisenbock: Kamptal Grüner Veltliner 2023

Sådan synes vi den smager:

Her har vi Eisenbock’s indgangsvin. En ukompliceret Grüner Veltliner, der præsenterer sig i glasset på en moderne og frugtig måde. Gør en god figur, især om sommeren og til lette retter

Passer til:

Anvendelig vinstil til klassisk fisk & skaldyr, salat, lyst kød og ren fornøjelse.

Serveringstemperatur: 10°-12°

DRUESAMMENSÆTNING: Grüner Veltliner

Alkohol:12%

Pris v. 1 fl.    90,00 

Pris v. 12 fl.  81,00

Producent: Weingut Eisenbock, Schönberg am Kamp, Østrig


Eisenbock, Kamptal Schönberg Grüner Veltliner 2022

Sådan synes vi den smager:

En klassisk Eisenbock trocken, som Østrigerne kan lide en Grüner Veltliner, Livlig og velsmagende – som det skal være for en ægte Schönberger -Krydret syre og frugtagtige noter supplerer hinanden fint og er behagelig at drikke til (næsten) enhver lejlighed.

Passer til:

Anvendelig vinstil til klassisk fisk & skaldyr, salat, lyst kød og ren fornøjelse.

Serveringstemperatur: 10°-12°

DRUESAMMENSÆTNING: Grüner Veltliner

Alkohol: 13%

Pris v. 1 fl.     100,00

Pris v. 12 fl.  90,00

Producent: Weingut Eisenbock, Schönberg am Kamp, Østrig


Eisenbock: Burgundercuvee 2022

Sådan synes vi den smager:

Eisnebock’s tidligere udgave af Weisser Burgunder ernsynonym for pinot blanc, men i denne årgang har han valgt at blande med Chardonnay og derfor en Burgunder Cuveé

Eisenbock’s Burgundercuveé er klassisk og gør et godt indtryk medens den er ung, men også med lagringspotentiale. Cremet og noter af æbler og nødder

Passer til:

Anvendelig vinstil til klassisk fisk & skaldyr, salat, lyst kød og ren fornøjelse.

Serveringstemperatur: 10°-12°

DRUESAMMENSÆTNING: Weissburgunder og Chardonnay

Alkohol: 14 %

Pris v. 1 fl.     100,00

Pris v. 12 fl.  90,00

Producent: Weingut Eisenbock, Schönberg am Kamp, Østrig

Skriv et svar