Frankrig
Verquiere: Sablet 2019, Hvid 75. cl.
Sådan synes vi den smager:
Blød og tør, behagelig, semi-aromatisk hvidvin. En vin der bygger på fylde og vægt. Den afrundede syre, og især den nøddeagtige duft og smag, gør dette til et charmerende alternativ til tidens mange vel syrefriske hvidvine.
Passer til:
Eminent til faste oste, mange grøntsager og salater, faste og mellemfyldige fisk.
Serveringstemperatur: 10°-12°
DRUESAMMENSÆTNING: Grenache blanc: 50 %, Clairette: 20 %, Bourboulenc: 15 %, Roussanne: 15 %
Alkohol: 13,0 %
Pris v. 1 fl. 115,00
Pris v. 12 fl. 103,50
Producent: Domaine de Verquiere, Sablet
Chamfort: Sablet Blanc Viognier 2019, 75. cl.
Vinen er meget aromatisk, floral og frugtig med især pære, fersken og abrikos. Små noter af anis og urter sniger sig ind. Vinen har en fin balance mellem den naturlige syre og den intensitet der er resultatet af at mosten ligger på sit bundfald under gæring og stabilisering. En herlig fyldig vin, der bibeholder sin friskhed.
Passer til:
Fiske- og grønsagsretter med smag.
Serveringstemperatur: 10°-12°
DRUESAMMENSÆTNING: Viognier: 95%, Marsanne: 5%
Pris v. 1 fl. 115,00
Pris v. 12 fl. 103,50
Producent: Domaine Chamfort, Sablet
Italien
Sådan synes vi den smager Druerne er håndplukket hvorefter druerne er blevet afstilket og lidt presset i en ståltnak ved 6 grader i ca 16 timer. Efterfølgende er druesaften omstukket til ståltank hvor det fermenterer i 16 dage ved 12 grader Passer til: muslinger og risotto, samt alle slags salater med fisk og skaldyr. Serveringstemperatur: 10°-12° DRUESAMMENSÆTNING: Vermentino Pris v. 1 fl. 95,00 Pris v. 12 fl. 85,50 Producent: Corsini, Tenuta MarsilianaCorsini: Vermentino della Costa 2018, hvid
En dejlig behagelig sommervin med noter af gule blommer, grapefrugt, annanas og passionsfrugt. Man fornemmer både en mineralitet og en afbalanceret syrlighed. En tør vin med eftersmag af citrusfrugter med en strejf af mandel.
Østrig
Eisenbock: Kamptal DAC, Grüner Veltliner Urgestein 2018
Udsolgt, men vi forsøger at få fat i en ny sending
Sådan synes vi den smager:
Denne enkeltmarks vin er en slank Veltliner. En klassisk ”Kamptal” fra Kampufers venstre bred. Typisk pebret med en røgfuld note og mineralsk. Ligefrem og dejlig.
Passer til:
Anvendelig vinstil til klassisk fisk & skaldyr, salat, lyst kød og ren fornøjelse.
Serveringstemperatur: 10°-12°
DRUESAMMENSÆTNING: Grüner Veltliner
Pris v. 1 fl. 95,00
Pris v. 12 fl. 85,50
Producent: Weingut Eisenbock, Schönberg am Kamp, Østrig
Eisenbock,Kamptal DAC Reserve, Grüner Veltliner, Alte Rebe, 2017
Udsolgt, men vi forsøger at få fat i en ny sending
Sådan synes vi den smager:
Fra gamle vinstokke; en dybere, mere krydret version af Grüner Veltliner. Samtidig lidt mere kant og lidt mere tryk på mineralerne. Toner af grape og vilde urter. Soliditet og god krydret fylde.
Passer til:
God til de lidt federe fisk, kylling, fasan og andet fuglevildt. Og de gode oste.
Serveringstemperatur: 10°-12°
DRUESAMMENSÆTNING: Grüner Veltliner
Pris v. 1 fl. 115,00
Pris v. 12 fl. 103,50
Alkohol: 14,5 %
Producent: Weingut Eisenbock, Schönberg am Kamp, Østrig
Eisenbock, Weissburgunder, Kogelberg 2017
Udsolgt, men vi forsøger at få fat i en ny sending
Sådan synes vi den smager:
Enkelmarks vin. Virkelig imponerende Weissburgunder/Pinot Blanc er hoved-ingrediens, og leverer en dejlig duft. Som Vesterhavet; salt, og fyldt med dramatiske indtryk. Havgus og krudt! Solid, med riflet syre.
Passer til:
Prøv den til danske hvide asparges
Serveringstemperatur: 10°-12°
DRUESAMMENSÆTNING: Weissburgunder og Chardonnay
Pris v. 1 fl. 115,00
Pris v. 12 fl. 103,50
Producent: Weingut Eisenbock, Schönberg am Kamp, Østrig