Domaine de Verquiere

Verquiere06ABmrk

Romain & Thibaut CHAMFORT
Vignerons éleveurs – Vallée du Rhône

Vingården Le Domaine de Verquiere er en slægtsgård, som har tilhørt familien Chamfort i 4 generationer.

Her er vinmarkerne dyrket og passet i harmoni med stedets ånd og rammer. I dag er ejerne Romain og Thibaut Chamfort drevet af lidenskab for økologi og bæredygtige principper inden for vinproduktion.

Verquiere

Det afspejler sig i kvaliteten, som de senere år er blevet bedre og bedre. I årgang 2012 præsenterede brødrene  den første “prestigevin” – 1928, som både hædrer historien, men samtidig viser hvordan huset i dag står kvalitetsmæssigt.

Familien Chamforts første ejer var den unge Edmund Chamfort. Han opdagede stedets muligheder for at kombinere en gammel vingård med ny og god vin. Den gamle vingård begyndte at producere hverdagsvin på fade. Bedstefaderen Louis opkøbte marker og begyndte at sælge vin på flasker. Dernæst overtog faderen Bernard og hustruen Genevive stedet. De højnede kvaliteten yderligere og begyndte at eksportere til bl.a. USA og fra 2013 også til Danmark, hvor Verquiere er repræsenteret af Amfora Vin Aps.

Sydfrankrigs gamle velbevarede landsbyer og pittoreske landskaber tryllebinder og charmerer vingårdens besøgende. Tidens tand viser sig tydeligt i bygningernes gamle sten, hvor flere generationer har haft sin gang. I ly af den gamle middelalderlandsby åbner vinkælderen sig mod syd. Le Domaine ligger omgivet af bjergkæden Montmirails takkede tinder og bløde former. Størrelse: 45 ha. Gennemsnitlig årlig produktion : 120.000 flasker

Cotes du Rhone, 75 cl. (læs mere)

Plan de Dieu, 75 cl. (læs mere)

Rasteau Rouge, 75 cl. (læs mere)

Rasteau Rouge, 150 cl. Magnum (læs mere)

Sablet Rouge, 75 cl. (læs mere)

Sablet Rouge, 150 cl. Magnum (læs mere)

Vacqueyras Rouge, 75. cl. (læs mere)

Gigondas Rouge, 75 cl. (læs mere)

Rasteau 1928 – cuvee, 75 cl. (læs mere)