Domaine des Creisses

Domaine des Creisses

Domaine des Creisses ligger i Faugères regionen, som er en del af Languedoc. Domainet ligger halvejs mellem middelhavet og de store skove i Hérault. Vingården omfatter 15 hektar vinmarker, hede og skov med ”trøffel-egetræer”. Vinstokkene udsættes for så lidt kunstig behandling som muligt.
Familieejendommen kan dateres tilbage til 1904 og den nuværende ejer Philippe Chesnelong, som er den 3 generation i familien, har siden 1998 båret traditionen videre med en ambition om at udnytte det fulde potentiale af ”terroir” og fremstillet nogle ”store” middelhavsvine. Han arbejder tæt sammen med sin fætter den berømte Bordeaux vinmager Louis Mitjavile, hvis særlige ekspertise er vinfremstilling og modning.
Den ene vin ”Les Creisses”, dyrkes på vingårdens stenmarker, hvor den anden Les Brunes på vingårdens ”røde” jord, som består af rød lava fra vulkaner.
Vinene fra Languedoc var førhen generelt billige og skuffende, mens de seneste årtier har budt på masser af spændende produkter. Prisniveauet er fortsat fornuftigt ift. kvaliteten, og vi oplever flere og flere vine med meget høje kvaliteter


Creisses: Les Creisses 2021, Rød 75. cl.

Sådan synes vi den smager:

Dette er en solid sydfransk rødvin. Vinen er kendetegnet ved en fantastisk mørk rød farve. Man fornemmer en duft af krydderier, kød og solbær. Vinen har en forfriskende karakter, og er samtidig tæt og struktureret, med en krydret afslutning og stof til eftertanke. En kraftig vin med masser af karakter. Drikkes glimrende nu, men vil bedres de næste 5-6 år.

Passer til:

Passer godt til modne oste, grillet kød og generelt fyldigere les creisses 2013gastronomi.
Serveringstemperatur: 16°-18°

Druesammensætning: 25% Cabernet-Sauvignon, 30% Syrah, 25% Grenache, 4% Carignan, 8% Marselan Alicante, 8% Mourvèdre

Alkohol: 14,5 %

Pris v.   1 fl.                     150,00
Pris v. 12 fl.                     135,00

FÅS OGSÅ I MAGNUM – spørg efter årgang og pris

Producent: Philippe Chesnelong, Domaine des Creisses, VALROS, Frankrig

 


Creisses: Les Brunes 2021, Rød 75. cl.

 

Ny årgang 2021 bliver flaske medio april og forventes ankomme primo maj

Sådan synes vi den smager:

Virkelig imponerende, nærmest sort-rød vin. Varm stil med mørk chokolade iblandet alle verdens bær og sydens krydderier. En vin der både har referencer til Chateauneuf og Pomerol. Ledsager til de helt store middage, steg, grillet kød, simremad, vildt – og cremede oste. Nydes glimrende nu, men kan gemmes 10 år eller mere.

Passer til:
Passer godt til ost, grillet kød og andre tungere retter.
Serveringstemperatur: 16°-18°

Druesammensætning: 70% Cabernet Sauvignon, 20% Syrah, 10% Grenache

Alkohol: 14,5 %
Pris v.   1 fl.                     280,00 
Pris v. 12 fl.                     252,00

FÅS OGSÅ I MAGNUM – spørg efter årgang og pris

Producent: Philippe Chesnelong, Domaine des Creisses, VALROS, Frankrig