Domaine des Creisses

Domaine des Creisses

Domaine des Creisses ligger i Faugères regionen, som er en del af Languedoc. Domainet ligger halvejs mellem middelhavet og de store skove i Hérault. Vingården omfatter 15 hektar vinmarker, hede og skov med ”trøffel-egetræer”. Vinstokkene udsættes for så lidt kunstig behandling som muligt.
Familieejendommen kan dateres tilbage til 1904 og den nuværende ejer Philippe Chesnelong, som er den 3 generation i familien, har siden 1998 båret traditionen videre med en ambition om at udnytte det fulde potentiale af ”terroir” og fremstillet nogle ”store” middelhavsvine. Han arbejder tæt sammen med sin fætter den berømte Bordeaux vinmager Louis Mitjavile, hvis særlige ekspertise er vinfremstilling og modning.
Den ene vin ”Les Creisses”, dyrkes på vingårdens stenmarker, hvor den anden Les Brunes på vingårdens ”røde” jord, som består af rød lava fra vulkaner.
Vinene fra Languedoc var førhen generelt billige og skuffende, mens de seneste årtier har budt på masser af spændende produkter. Prisniveauet er fortsat fornuftigt ift. kvaliteten, og vi oplever flere og flere vine med meget høje kvaliteter

Les Creisses Rouge, 75 cl. (læs mere)

Les Creisses Rouge, 150 cl. Magnum (læs mere)

Les Brünes Rouge, 75 cl. (læs mere)

Les Brünes Rouge, 150 cl. Magnum  (læs mere)