Podere La Villa

Podere la Villa er en toscansk vingård, som den verdensberømte italienske vinmager Giacomo Tachis, forærede til sin datter Ilaria. Her produceres “Pargola” og “Paggio”, som Amfora Vin importerer til Danmark.

Ilaria m farPå billedet ser du Ilaria Tachis og hendes far, Giacomo Tachis, da han blev “Man of the year 2011″, som uddeles af det britiske vinmagasin Decanter. Giacomo Tachis var kendt for at være manden bag de berømte Supertoscanere, fx Sassicaia og Tignanello.

 

 

Tachis; Pargolo, Chianti Classico DOCG 2012, Rød 75. cl.

pargolo

5stjerner

Vinavisen skrev:“I denne lækre rødvin er der for alvor skruet op for krydderierne. Her er rosmarin, timian, lavendel … En hel krydderurtebutik” Læs mere

 

 

 

Sådan synes vi den smager:
En rund, blød, smagsrig og varm vin. Pargolo er en super god, meget moderne udgave af Chianti Classico. Den kan være et godt alternativ til de fyldige italienske vine fra fx Amarone.

Passer til:
Pargolo passer godt til den kraftige italienske mad, til grillet kød, pasta, pizza og gode oste.

Serveringstemperatur: 14°-16°
Druesammensætning: Sangiovese: 80 %, Merlot 20 %

Alkohol: 14,5 %

Pris v.   1 fl.         135,00
Pris v. 12 fl.         121,50

Producent: Ilaria Tachis, Podere la Villa, San Casciano in Val de Pesa, Firenze


Tachis: Paggio, IGT Toscana 2012, Rød 75. cl.

Paggio

5stjerner

Vinavisen skrev:“En meget aromatisk og krydret rødvin med masser af frugt – men også med kraft, saft og muskler. En helt igennem herlig vin, som vil være fin som ledsager til kraftige kødretter” Læs mere

 

 

 

Paggio 2012 er en ren Merlot-vin og er derfor klassificeret som en IGT Toscana. Druerne er håndplukkede og vinen har ligget på fad i 20 måneder. Vinen kom på flaske i oktober 2014 og blev frigivet i maj 2015.

Sådan synes vi den smager:
Paggio 2012 har masser af muskler, syre og frisk frugt.

Passer til:
Vinen vil passe godt til det typiske italienske køkken, som fx vitello tonnato, kalvefilet og smagfulde grøntsager.

Serveringstemperatur: 14°-16°
Druesammensætning: Merlot 100 %

Alkohol: 14,5 %

Pris v.   1 fl.         160,00
Pris v. 12 fl.         144,00

Producent: Ilaria Tachis, Podere la Villa, San Casciano in Val de Pesa, Firenze


Tachis: Giacomo 2014, IGT Toscana

giacomoGraficaGrappoliniGiacomo er noget helt særligt. En sjældenhed som vi er stolte af at kunne præsentere. En eksklusiv vin, som vi kun kan få et begrænset antal hjem af, fordi der er produceret så få af dem.

Giacomo er en hyldest til Giacomo Tachis, der døde i år. Han var en af de mest kendte og anerkendte vinmagere i Italien, kendt som supertoscanernes far – og så var han også far til Ilaria Tachis, hvis vine Amfora har eneret på at forhandle i Danmark.

Vinen er produceret på 100% Merlot og har en livlig, elegant garvesyre og en svag sødme (eller “souplesse” som de franske ville kalde det) – netop sådan som Giacomo elskede det.

Vinifikation og aldring: Høstet i hånden i starten af september 2014 med en omhyggelig udvælgelse af kun de bedste druer, kun 50% af høsten blev bragt i kælderen. Vinifikation i 25 hl ståltanke i ca. 10 dage og maceration (druerne er ikke blevet presset, men er lagt hele i tanken, så det er vægten af druerne, der får skallerne på de nederste til at briste, så mosten kommer i kontakt med skallerne) i 30 dage. 14 måneder først i kar, så i brugte barriques og til sidst kar igen. Aftappet i 2016 lige efter nytår.

Alkohol: 14,5%

Serveringstemperatur: 15 – 18 ° C

Sådan synes vi den smager: Aromaen er frugtrig og fyldig, veludviklet, rund og afbalanceret. Farven er strålende rubinrød, næse af modne, søde druer. Selve smagen er intens og frugtig, mineralsk med elegante tanniner, lang eftersmag med blød frugtsyre, som gør lagringspotentialet stort. Udviklingen forventes at nå maxniveauet omkring 2020.

Passer til lettere retter, fx kalv og kylling.

Pris v.  1 fl.     250,00

Pris v. 12 fl.    225,00

Producent: Ilaria Tachis, Podere la Villa, San Casciano in Val de Pesa, Firenze