Podere La Villa

Podere la Villa er en toscansk vingård, som den verdensberømte italienske vinmager Giacomo Tachis, forærede til sin datter Ilaria. Her produceres “Pargola” og “Paggio”, som Amfora Vin importerer til Danmark.

Ilaria m far

På billedet ser du Ilaria Tachis og hendes far, Giacomo Tachis, da han blev “Man of the year 2011”, som uddeles af det britiske vinmagasin Decanter. Giacomo Tachis var kendt for at være manden bag de berømte Supertoscanere, fx Sassicaia og Tignanello


Tachis; Pargolo, Chianti Classico DOCG 2021, Rød 75. cl.

pargolo

Sådan synes vi den smager:
En rund, blød, smagsrig og varm vin. Pargolo er en super god, meget moderne udgave af Chianti Classico. Den kan være et godt alternativ til de fyldige italienske vine fra fx Amarone.

Passer til:
Pargolo passer godt til den kraftige italienske mad, til grillet kød, pasta, pizza og gode oste.

Serveringstemperatur: 14°-16°
Druesammensætning: Sangiovese: 95 %, Merlot 5 %

Alkohol: 14,5 %

Pris v.   1 fl.         165,00
Pris v. 12 fl.         148,50

Producent: Ilaria Tachis, Podere la Villa, San Casciano in Val de Pesa, Firenze

_____________________________________________________________________________

Tachis: Giacomo IGT Toscana 2019

giacomoGraficaGrappoliniGiacomo er noget helt særligt. En sjældenhed som vi er stolte af at kunne præsentere. En eksklusiv vin, som vi kun kan få et begrænset antal hjem af, fordi der er produceret så få af dem.

Giacomo er en hyldest til Giacomo Tachis, der døde i 2016. Han var en af de mest kendte og anerkendte vinmagere i Italien, kendt som supertoscanernes far – og så var han også far til Ilaria Tachis, hvis vine Amfora har eneret på at forhandle i Danmark.

Vinen er produceret på 100% Merlot og har en livlig, elegant garvesyre og en svag sødme (eller “souplesse” som de franske ville kalde det) – netop sådan som Giacomo elskede det.

Vinifikation og aldring:

De udvalgte druer der anvendes i ’Giacomo’ er høstet i hånden i begyndelsen af september. Høsten sker samme dag og de transporteres straks til vinkælderen. Her lægges de i rustfri stålkar (25hl) i omkring 30 dage, hvorefter saften udtages og står indtil gæringen afsluttes. Vinen lagres derefter på egetræsfade (50% ny eg) i omkring 18 måneder. Herefter blandes vinen fra de nye egetræs fade og de brugte egetræsfade, hvorefter vinen står i 2 mdr. inden den flaskes.

Alkohol: 15,5%

Serveringstemperatur: 15 – 18 ° C

Sådan synes vi den smager: Vinen har en tæt rubinrøde farve. I næsen fornemmes solbær, roser ledsaget af vanilje, kanel, sort peber, tobak og mynte. Vinen er fløjlsagtig og der fornemmes en sødme, varme og struktur. Er vedholdenheden aromatisk, lang i smagen

Passer til alle slags stegt kød eller gryderetter og agerhøne i trøffelsauce.

Pris v.  1 fl.     295,00

Pris v. 12 fl.    265,50

Producent: Ilaria Tachis, Podere la Villa, San Casciano in Val de Pesa, Firenze

______________________________________________________________________________

Rintocco IGT Toscana Rosé 2023

Amforavin kan nu præsentere 2.årgang af Ilari Tachis’s superskønne Rosë vin.

Druerne er høstet i slutningen af august 2023. Vinificering ved en temperatur på 14° i 10/12 dage. Vinen blev tappet på flasker i slutningen af januar 2024.

Etiketten er designet af Ilaria’s tante og kunstner Diane Tachis. Etiketten er inspireret af den nærliggende renæssancekirkes klokketårn. Navnet “Rintocco”, betyder bogstaveligt
talt ringningen af kirkeklokkerne.

Sådan synes vi den smager:
Kvaliteten af frugten understreger en friskhed og en livlig syre. På næsen fornemmer
du ferskenblomster og salvie samt alle de primære aromaer af druesorten Cabernet Sauvignion.

Det er en behagelig vin til dine forårs- og sommeraperitiffer og festlige aftener.

Passer til:
Lækkert og forfriskende sammen med frisk fisk og lyserøde skaldyr, eller blot
som en hyggevin

Serveringstemperatur: 10°-12°

Druesammensætning: 100 % Cabernet Sauvignion

Alkohol: 12,5 %

Pris v.   1 fl.     135,00
Pris v. 12 fl.     
121,50

Producent: IlariaTachis, Podere la Villa, San Casciano in Val de Pesa, Firenze