Corsini, Toscana

Principe Corsini

Vinhuset Principe Corsini eller “Le Corti Estates” består af 50 hektar vinmarker, beliggende på sydvendte skråninger omkring San Casciano in Val de Pesa, få kilometer sydvest for Firenze. Her produceres både de klassiske og de morderne Chianti Classico’er

Desuden har huset marker i Maremma-regionen ved den Toscanske Middelhavskyst ikke langt fra Grossetto. Her produceres Vermentino, Birillo og Marsilliana


Corsini: Vermentino della Costa 2015, hvid

Sådan synes vi den smagerVERMENTINO DELLA COSTA_2014 (1) En dejlig behagelig sommervin med noter af gule blommer, grapefrugt, annanas og passionsfrugt. Man fornemmer både en mineralitet og en afbalanceret syrlighed. En tør vin med eftersmag af citrusfrugter med en strejf af mandel.

Druerne er håndplukket hvorefter druerne er blevet afstilket og lidt presset i en ståltnak ved 6 grader i ca 16 timer. Efterfølgende er druesaften omstukket til ståltank hvor det fermenterer i 16 dage ved 12 grader

Passer til: muslinger og  risotto, samt alle slags salater med fisk og skaldyr.

Serveringstemperatur: 10°-12°

DRUESAMMENSÆTNING: Vermentino

 

Pris v. 1 fl.     95,00

Pris v. 12 fl.   85,50

Producent: Corsini, Tenuta Marsiliana


Corsini: Vino Spumante Rosato (u.å)

Spumante_RoseSådan synes vi den smager:

Vellavede og liflige bobler, fremstillet 100% på Sangiovese. Stilen er halvtør til tør, alkoholen behagelige 11%. En virkelig charmerende Spumante.

Passer til:

Glimrende starter, samt god ledsager til havets mange fornøjelser.

Serveringstemperatur: 10°-12°

Druesammensætning: Sangiovese

Alkohol: 11%

Pris v.   1 fl.         130,00

Pris v. 12 fl.         117,00

Producent: Principe Corsini, Villa le Corti, San Casciano in Val de Pesa, Firenze


Corsini: Birillo, Maremma Toscana IGT 2013, Rød 75. cl.

BIRILLO 2011

4stjerner

Vinavisen skrev:“En udmærket rødvin på Cabernet Sauvignon og Merlot. Den har en god frugtduft og -smag, rygrad og tilpas tanniner og et lille lakrids-bid til slut.” Læs mere

 

 

 

Sådan synes vi den smager:
Her har vi en super vin til prisen. Der er krudt i den, med solbærsmag og meget liv. Den er harmonisk og frugtig, et flot glas vin med Bordeaux-karakter, men langt bedre end en middel Bordeaux.

Passer til:
Birillo går godt sammen med kraftig mad, der smager af noget.

Serveringstemperatur: 14°-16°
Druer: Cabernet Sauvignon og Merlot

Alkohol: 14,5 %

Pris v.   1 fl.         95,00
Pris v. 12 fl.         85,50

Producent: Producent: Corsini, Tenuta Marsiliana


Corsini: Le Corti, Chianti Classico DOCG 2013, Rød 75. cl.

big_LE_CORTI_2012_750ml

5stjerner

Vinavisen:”Denne rødvin er lavet på 95% Sangiovese og et lille skvæt Canaiolo og Colorino. Det er en typisk Chianti Classico – og en helt igennem dejlig vin med en fin, rund og blød frugtsmag.” Læs mere 

 

 

Sådan synes vi den smager:
En typisk Chianti Classico med en fin næse, let blomsteragtig og frugtig, rund og veludviklet smag. En drikkeklar vin uden dominerende syre.

Passer til:
Le Corti passer godt til lettere retter, som fx kalvekød og fjerkræ.

Serveringstemperatur: 14°-16°
Druesammensætning: Sangiovese: 95 %, Canaiolo og Colorino: 5%

Alkohol: 14 %

Pris v.   1 fl.         110,00
Pris v. 12 fl.           99,50

Producent: Principe Corsini, Villa le Corti, San Casciano in Val de Pesa, Firenze


Corsini: Chianti Classico Riserva “Cortevecchia”, 2013

cortevecchia2012

5stjerner

Vinavisen skrev: “En meget elegant rødvin med god struktur, frisk frugt, fine krydrede noter – blandt andet anis og fenikel – og en fin syre, der gør vinen velegnet til mad” Læs mere

 

 

 

92 point hos Robert Parker

“A great value wine, the 2013 Chianti Classico Riserva Cortevecchia takes that lovely Sangiovese intensity up a notch or two. This is a balanced and well-assembled expression with dark fruit and dried cherry followed by light shadings of spice and crushed mineral. The grapes used consist of 95% Sangiovese and 5% Colorino, and the wine is aged in medium and large oak barrel for 20 months. Some 11,000 bottles are produced. Drink Date 2017 – 2026″

Sådan synes vi den smager: Storebroderen til den netop præmierede regulære Chianti Classico (3 glas i Gambero Rosso) er en kraftig men en elegant vin. Den er lagret ca. 2 år på store egetræsfade, men er ikke udpræget fadagtig. Vinen har en god struktur og man fornemmer frugt, mørke bær og en snert af tobak, læder og tjære. . En klassisk Chianti Riserva der hæver sig over gennemsnittet. Kan lagres i mindst 10 år.

Passer til: Cortevecchia passer fint til kraftige stege, vildt og til krydrede pastaretter.

Serveringstemperatur: 14°-16° Druesammensætning: Sangiovese: 95 %, Canaiolo og Colorino: 5%

Alkohol: 14 %

Pris v.   1 fl.         160,00

Pris v. 12 fl.         144,00

Producent: Principe Corsini, Villa le Corti, San Casciano in Val de Pesa, Firenze


Corsini: Don Tommaso, Chianti Classico DOCG 2013, Rød 75. cl.

big_DON_TOMMASO_2008_7505stjernerVinavisen skrev: “En fornem og koncentreret rødvin med en herligt krydret næse og smag med noter af kaffe, vanille, modne brombær og hyldebær – og med en fin syre til mad. Alkoholen bider slet ikke” Læs mere

 

94 point hos Robert Parker.

”Beautifully tempered and contoured, the 2013 Chianti Classico Gran Selezione Don Tommaso offers a great level of balance, intensity and varietal identity. This is a fine wine from the folks at Principe Corsini’s celebrated Villa Le Corti estate in San Casciano in Val di Pesa. In fact, this is one of the best wines I have yet to taste from this property. The bouquet is fine and elegant with a steady stream of bright fruit and savory spice aromas. Some 20% Merlot is added to this Sangiovese-based wine. It offers medium density and long persistence. It should age forward over the next decade. Drink Date 2017 – 2028” (Udgivet og anmeldt af Monica Larner 30. December 2016)

Sådan synes vi den smager:
Meget intens, fyldig, mørk og kraftig vin, der bærer præg af fadlagringen i nye fade. Det er en elegant Chianti Classico i den nye internationale stil, som smager af mørke bær, ristede kaffebønner og vanille.

Passer til:
Don Tommaso er ikke til de lette retter. Den skal have noget kraftig mad, store bøffer og gamle oste.

Serveringstemperatur: 14°-16°
Druesammensætning: Sangiovese: 80%, Merlot: 20%

Alkohol: 15 %

Pris v.   1 fl.         230,00
Pris v. 12 fl.         207,00

Vi har enkelte MAGNUM flasker liggende, alle leveres i 1. stk.’s trækasse:

Don Tommaso årgang 2011 til 475,00 kr.

Don Tommaso årgang 2000 til 655,00 kr

Don Tommaso årgang 1998 til 675,00 kr

 

Producent: Principe Corsini, Villa le Corti, San Casciano in Val de Pesa, Firenze


Corsini: Marsilliana 2011 IGT Toscana

Sådan synes vi den smager:Marsiliana 2011 (1)

 

Passer til:

 

Serveringstemperatur: 14°-16°

Druesammensætning: Cabernet Sauvignon, Merlot, og Petit Verdot

 

Alkohol: 14,5 %

 

Pris v.   1 fl.         245,00

Pris v. 12 fl.         220,50

Producent: Producent: Corsini, Tenuta Marsiliana


Corsini: ZAC 2011, IGT TOSCANA ROSSO

ZAC 2011 750 (1)Sådan synes vi den smager: En 100 pct. Sangiovese i Chianti stil som er meget kompleks og velstruktureret. Dufter af tørrede blomster, frugt og en anelse tobak samt en dyb smag med noter af grafit, læder og krudt. En meget blød vin med velintegrerede tanniner og stor finesse. En vin der fortsat udvikler sig og holder i mange år.

Passer til: Zac er bedst til de helt tunge retter og oste

Serveringstemperatur: 14°-16°

Druesammensætning: Sangiovese

 

Alkohol: 16 %

 

Pris v.   1 fl.         400,00

Pris v.  12 fl.        360,00

Producent: Principe Corsini, Villa le Corti, San Casciano in Val de Pesa, Firenze