Fransk rødvin

Verquiere: Côtes du Rhône, Rød 75. cl.

CDR Rouge 2014

AB160

Sådan synes vi den smager:
Dejlig frugtig vin med et behageligt strejf af krydderier. Flot farve med god balance. Vi synes den er elegant til prisen.

Passer til:
Her er en vin som passer godt til lette retter. Hvis du vælger at drikke den lidt køligere – omkring 12°-14° er den rigtig god til mere krydret mad.

Serveringstemperatur: 16°-18°
DRUESAMMENSÆTNING: Grenache: 80 %, Syrah 20 %

Alkohol: 14,0 %

Pris v.   1 fl.                      75,00
Pris v. 12 fl.                     67,50

JULETILBUD 1 kasse med 6 flasker i alt 360,00 kr.

(du sparer 15 kr. pr. flaske eller 20%)

Gælder til og med 20 december

eller så længe lager haves

Producent: Domaine de Verquiere, Sablet

Côtes du Rhône: 250 km fra nord til syd, 250 kommuner – det er Rhône-dalens vinområde. En verden, der bør opleves og nydes. Geografisk er det en omskiftelig verden bundet sammen af Rhône-floden – den flydende akse. Betegnelsen Côtes du Rhône fortæller ikke mere end at vinen kommer fra området – altså den mest jævne vin fra hele området.


Verquiere: Plan de Dieu 2017, Rød 75. cl.

AOC PLAN DE DIEU ROUGE 2012

AB160

Sådan synes vi den smager:

Plan de Dieu er dejlig saftig og cremet. Duft af brombær og hyld, elegante toner af lavendel og viol. Smag af malt, milde kryddertoner og en meget raffineret eftertone.

Passer til:
Her er en vin, som passer super til den gode danske julemad. Men prøv den også til et godt ostebord en fredag aften.

Serveringstemperatur: 16°
DRUESAMMENSÆTNING: Grenache: 80 %, Syrah 20 %

Alkohol: 14,0 %

Pris v.   fl.                      95,00
Pris v. 12 fl.                     85,50

JULETILBUD 1 kasse med 6 flasker i alt 450,00 kr.

(du sparer 20 kr. pr. flaske eller 21%)

Gælder til og med 20 december

eller så længe lager haves

BEMÆRK KUN 12 KASSER TILBAGE 4. december

Producent: Domaine de Verquiere, Sablet

Vinene fra Plan de Dieu er dyrket i et hedelandskab, 100 meter over havoverfladen. Her kan man på grund af en stor mængde af valsede sten på jordoverfladen kun producere knapt en flaske vin pr. vinstok. Kombinationen af terroir og druer giver farverige vine, tunge og koncentrerede vine.


Verquiere: Rasteau, 2015, rouge 75 cl.

AOC Rasteau Rouge 2012AB160

Sådan synes vi den smager:
Farven er dyb. Duften er vinøs med krydderier og trøfler. Der er tale om en potent vin med både bid og dybde. Vinen holder let i op til 10 år, hvor den vil blive rundere og mere fyldig.

Passer til:
Hvis du mangler en flot vin til en god, dejlig mør grillet bøf, så er her en rigtig god mulighed. Kan også sagten klare kraftige oste.

Serveringstemperatur: 16°-18°
DRUESAMMENSÆTNING:Grenache: 70 %, Syrah 30 %

Alkohol: 14,0 %

Pris v.   fl.                     115,00
Pris v. 12 fl.                      103,50

Producent: Domaine de Verquiere, Sablet

Rasteau ligger på toppen af en 200 meter høj bakke. Vinmarkederne ligger rundt om på bakkens skråninger og vender direkte mod syd. Det frembringer tørre vine med en stærk robust karakter. Rasteau er en stille landsby med smukke, gamle huse og sydfransk stemning. Nyd en picnic på torvet mellem platanerne. Det gjorde vi efter et spændende besøg i det meget flotte, moderne og gode kooperativ.


Verquiere: Sablet Rouge 2015, 75. cl

Sådan synes vi den smager:
Flot rød farve med lette toner af modning i kanten af glasset. Næsen afslører modne frugter og smagen et let krydret. I ganen fornemmer man en tør garvesyre og samtidig en delikat blødhed. En vin, præget af “terroir” – altså vin dyrket på let, sandet jord.

Passer til:
Nyd den til fjerkræ og lettere sammenkogte retter.

.Serveringstemperatur: 16°-18°

DRUESAMMENSÆTNING: Grenache 60 %, Syrah 20 %, Mourvèdre 15% Cinsault 5%.

Alkohol: 14,0 %

Pris v.   1 fl.                     115,00
Pris v. 12 fl.                     103,50


Verquiere: Vacqueyras 2015, Rød 75. cl.

AOC VACQUEYRAS ROUGE 20125stjernerVinavisen skrev om årgang 2013:“En dejlig Rhône-rødvin på druerne Grenache, Syrah og Cinsault. Den har en bred og blød smag med fin krydring. Plask den gerne over i en karaffel et par timer før måltidet”  Læs mere AB160

Sådan synes vi den smager:
Teglstensrød med en veludviklet næse, hvor man fornemmer røde frugter. Smagen er meget behagelig og vinen dvæler længe i munden. Elegant vin, der nemt holder de næste 10 år.

Passer til:
Tag en lille håndfuld Herbes de Provence og gnid en kalvesteg godt ind. Langtidssteg den og servér med ovnbagte rodfrugter og en god rødvinssovs – så går det hele op i en højere enhed. Kan naturligvis også drikkes til sammenkogte retter, vildt og ost.

Serveringstemperatur: 16°-18°
DRUESAMMENSÆTNING: Grenache: 70 %, Syrah 20 %, Cinsault 10 %

Alkohol: 14,5 %

Pris v.   fl.                      140,00
Pris v. 12 fl.                     126,00

Producent: Domaine de Verquiere, Sablet

Vacqueyras ligger for foden af bjergkæden Dentelles de Montmirail, lige midt imellem de berømte vindistrikte, Gigondas og Beaumes-des-Venise. I Vacqueyras finder vi vine med styrke og tydelig karakter, der skiller sig ud ved deres friskhed og særlig finesse.


Verquiere: Gigondas 2015, Rød 75. cl.

AOC Gigondas 2012 Rouge

Sådan synes vi den smager:
En Gigondas fra 2015 som er blevet tappet  på flasker primo marts 2013. Den er allerede meget lovende og kan sagtens nydes nu,men den vokser med alderen. Vores professionelle smagepanel har smagt den og er meget begejstret. Typisk moden frugt, blommer, lidt chokolade og kostald

Passer til: Efterårs- og vintermad – passer godt til julen

Serveringstemperatur: 16°-18°

DRUESAMMENSÆTNING: Grenache: 80 %, Syrah 15 %, Mourvedre 5 %

Alkohol: 15 %

Pris v.   fl.                         185,00       

Pris v. 12 fl.                         166,50

Producent: Domaine de Verquiere, Sablet

Den charmerende by Gigondas med det skønne torv ligger mellem de andre vinbyer Sablet og Vacqueyras. Appelationen strækker sig fra sletten i 100 m. højde op mod Dentelles de Montmirail i omkring 4-500 meters højde. Vinene er som regel robuste og fyldige og man fornemmer ofte mørke bær, krydderurter, peber og jordbund.


Verquiere: Rasteau 1928 cuvee prestige 2015, Rød 75. cl.

AOC Rasteau Rouge Cuv+®e 1928 2011Sådan synes vi den smager:
Vi nyder Domaine de Verquieres prestigevin med meget stor fornøjelse. Her er virkelig tale om en smagsbombe i en meget elegant indpakning. God krydret smag, med stor fylde og en meget lang eftersmag. Det er måske synd at drikke vinen nu, men det er også svært at lade den ligge. Holder let 10 år.

Passer til:
Når du nyder denne vin, så skal vi have fat i de helt tunge retter eller meget kraftige oste. Passer også til en stille meditation.

Serveringstemperatur: 16°-18°
DRUESAMMENSÆTNING: Grenache: 50 %, Syrah 50 %

Alkohol: 14,0 %

Pris v.   fl.                   225,00 
Pris v. 12 fl.                   202,50

Producent: Domaine de Verquiere, Sablet

Rasteau ligger på toppen af en 200 meter høj bakke. Vinmarkederne ligger rundt om på bakkens skråninger og vender direkte mod syd. Det frembringer tørre vine med en stærk robust karakter. Rasteau er en stille landsby med smukke, gamle huse og sydfransk stemning. Nyd en picnic på torvet mellem platanerne. Det gjorde vi efter et spændende besøg i det meget flotte, moderne og gode kooperativ.


Creisses: Les Creisses 2018, Rød 75. cl.

Sådan synes vi den smager:

Dette er en solid sydfransk rødvin. Vinen er kendetegnet ved en fantastisk mørk rød farve. Man fornemmer en duft af krydderier, kød og solbær. Vinen har en forfriskende karakter, og er samtidig tæt og struktureret, med en krydret afslutning og stof til eftertanke. En kraftig vin med masser af karakter. Drikkes glimrende nu, men vil bedres de næste 5-6 år.

Passer til:

Passer godt til modne oste, grillet kød og generelt fyldigere les creisses 2013gastronomi.
Serveringstemperatur: 16°-18°

Druesammensætning: Syrah 50 %, Grenache 40 %, Cabernet-Sauvignon 10 %
Alkohol: 14,5 %

Pris v.   1 fl.                     130,00
Pris v. 12 fl.                     117,00

Producent: Philippe Chesnelong, Domaine des Creisses, VALROS, Frankrig


Creisses: Les Brunes 2017, Rød 75. cl.

Sådan synes vi den smager:

Virkelig imponerende, nærmest sort-rød vin. Varm stil med mørk chokolade iblandet alle verdens bær og sydens krydderier. En vin der både har referencer til Chateauneuf og Pomerol. Ledsager til de helt store middage, steg, grillet kød, simremad, vildt – og cremede oste. Nydes glimrende nu, men kan gemmes 10 år eller mere.

Passer til:
Passer godt til ost, grillet kød og andre tungere retter.
Serveringstemperatur: 16°-18°

Druesammensætning: Cabernet-Sauvignon 60 % Mourvèdre 40 %

Alkohol: 14,5 %
Pris v.   1 fl.                     250,00
Pris v. 12 fl.                     225,00
Producent: Philippe Chesnelong, Domaine des Creisses, VALROS, Frankrig


Chamfort: Seguret CDR Villages, Rouge 2017

seguret (1)

5stjerner

Vinavisen skrev: “Denne rødvin på druerne Grenache (80%) og Mourvèdre (20%) er en rigtig god vin. Den har god frugt og fin krydring, og med sin tørhed er det en udpræget madvin. Plask den gerne over i en karaffel et par timer før måltidet” Læs mere

Sådan synes vi den smager:

Som hovedsageligt en Grenache vin, fornemmer man i denne Séguret de høje kalksten i det område den kommer fra. Næsen afslører en masse varme og parfume af sort frugt, kirsebær, røg og mineralske noter. Vinen er kraftfuld og sensuel med høj kompleksitet i frugt og afslutter med en usædvanlig frisk finish.

Passer til:
Nyd den til kraftig mad, men gem den gerne et par år: Den er ung nu og bliver kun bedre med alderen.

Serveringstemperatur: 16°-18°

DRUESAMMENSÆTNING: 80 % Grenache, 20 % Mourvèdre

Alkohol: 14,5%

Pris v. 1 fl.   100,00

Pris v. 12 fl.   90,00

JULETILBUD 1 kasse med 6 flasker i alt 465,00 kr.

(du sparer 22,50 kr. pr. flaske eller 22,5%)

Gælder til og med 20 december

eller så længe lager haves

BEMÆRK KUN 14 KASSER TILBAGE 4. december

Producent: Domaine Chamfort, Sablet


Chamfort: Vacqueyras Crú Rouge 2016

vacqueyrasSådan synes vi den smager:
Vacqueyras er kendt for sin finesse. Næsen i denne vin er kraftfuld, kompleks og kombinerer aroma af modne røde frugter, blomsteragtige noter, garrigue (provencalsk hede), en antydning af ristning og en blød garvesyre.

Passer til:
Krydret og smagfuld middelhavsmad og gode oste.

Serveringstemperatur: 16-18 gr.

DRUESAMMENSÆTNING: 65 % Grenache, 20 % Mourvédre, 15 % Syrah

Alkohol: 14%

Pris v. 1 fl.     130,00

Pris v. 12 fl.   117,00

Producent: Domaine Chamfort, Sablet