Fransk rødvin

Domaine Verquiere:

Verquiere: Côtes du Rhône 2015, Rød 75. cl.

CDR Rouge 2014

AB160

 

 

 

 

Sådan synes vi den smager:
Dejlig frugtig vin med et behageligt strejf af krydderier. Flot farve med god balance. Vi synes den er elegant til prisen.

Passer til:
Her er en vin som passer godt til lette retter. Hvis du vælger at drikke den lidt køligere – omkring 12°-14° er den rigtig god til mere krydret mad.

Serveringstemperatur: 16°-18°
DRUESAMMENSÆTNING: Grenache: 80 %, Syrah 20 %

Alkohol: 14,0 %

Pris v.   1 fl.                      69,00
Pris v. 12 fl.                     62,10

Producent: Domaine de Verquiere, Sablet

Côtes du Rhône: 250 km fra nord til syd, 250 kommuner – det er Rhône-dalens vinområde. En verden, der bør opleves og nydes. Geografisk er det en omskiftelig verden bundet sammen af Rhône-floden – den flydende akse. Betegnelsen Côtes du Rhône fortæller ikke mere end at vinen kommer fra området – altså den mest jævne vin fra hele området.


Verquiere: Plan de Dieu 2014, Rød 75. cl.

4stjernerAOC PLAN DE DIEU ROUGE 2012

AB160

 

 

 

 

Sådan synes vi den smager:
Dyb rød farve. Her er en vin der balancerer flot mellem ungdom og klædelig alder. Man fornemmer tydeligt solens magt i vinen, uden det dog bliver for meget. God tyngde og fylde – bør drikkes i løbet af de næste par år.

Passer til:
Her er en vin, som passer super til den gode danske julemad. Men prøv den også til et godt ostebord en fredag aften. Nydes bedst i store slurke.

Serveringstemperatur: 16°
DRUESAMMENSÆTNING: Grenache: 80 %, Syrah 20 %

Alkohol: 14,0 %

Pris v.   fl.                      95,00
Pris v. 12 fl.                     85,50

Producent: Domaine de Verquiere, Sablet

Vinene fra Plan de Dieu er dyrket i et hedelandskab, 100 meter over havoverfladen. Her kan man på grund af en stor mængde af valsede sten på jordoverfladen kun producere knapt en flaske vin pr. vinstok. Kombinationen af terroir og druer giver farverige vine, tunge og koncentrerede vine.


Verquiere: Rasteau, 2014, rouge 75 cl.

AOC Rasteau Rouge 2012AB160

 

 

 

 

Sådan synes vi den smager:
Farven er dyb. Duften er vinøs med krydderier og trøfler. Der er tale om en potent vin med både bid og dybde. Vinen holder let i op til 10 år, hvor den vil blive rundere og mere fyldig.

Passer til:
Hvis du mangler en flot vin til en god, dejlig mør grillet bøf, så er her en rigtig god mulighed. Kan også sagten klare kraftige oste.

Serveringstemperatur: 16°-18°
DRUESAMMENSÆTNING:Grenache: 70 %, Syrah 30 %

Alkohol: 14,0 %

Pris v.   fl.                     105,00
Pris v. 12 fl.                        94,50

Producent: Domaine de Verquiere, Sablet

Rasteau ligger på toppen af en 200 meter høj bakke. Vinmarkederne ligger rundt om på bakkens skråninger og vender direkte mod syd. Det frembringer tørre vine med en stærk robust karakter. Rasteau er en stille landsby med smukke, gamle huse og sydfransk stemning. Nyd en picnic på torvet mellem platanerne. Det gjorde vi efter et spændende besøg i det meget flotte, moderne og gode kooperativ.


Verquiere: Sablet 2013, Rød 75. cl.

AOC SABLET ROUGE 2012

5stjerner

Vinavisen uge 46: “En meget dejlig rødvin, hvori de forskellige komponenter enes så fint – god, mellemkraftig frugt, bløde tanniner, krydring, en lille sødme og tilpas syre” Læs mere

 

 

Sådan synes vi den smager:
Flot rød farve med lette toner af modning i kanten af glasset. Næsen afslører modne frugter og smagen et let krydret. I ganen fornemmer man en tør garvesyre og samtidig en delikat blødhed. En vin, præget af “terroir” – altså vin dyrket på let, sandet jord.

Passer til:
Nyd den til fjerkræ og lettere sammenkogte retter.

Serveringstemperatur:16°-18°
DRUESAMMENSÆTNING: Grenache: 60 %, Syrah 20 %, Cinsault: 5 %, Mouvedre 15 %

Alkohol: 14,5 %

Pris v.   1 fl.                   110,00
Pris v. 12 fl.                     99,00

Fås også i magnum til 225,00 kr.
 
Producent: Domaine de Verquiere, Sablet

Vinene fra Sablet er dyrket i sandet jord på grønne bakker ved foden af bjergkæden Dentelles de Montmirail. Generelt er hvidvinene fyldige, strukturerede og med smag og aroma af krydderier og vanille. Sablet er et besøg værd for de små torve, smalle gyder og ejendommelige trapper med ujævne trin.


Verquiere: Vacqueyras 2014/2015, Rød 75. cl.

AOC VACQUEYRAS ROUGE 20125stjernerVinavisen skrev om årgang 2013:“En dejlig Rhône-rødvin på druerne Grenache, Syrah og Cinsault. Den har en bred og blød smag med fin krydring. Plask den gerne over i en karaffel et par timer før måltidet”  Læs mere AB160

Sådan synes vi den smager:
Teglstensrød med en veludviklet næse, hvor man fornemmer røde frugter. Smagen er meget behagelig og vinen dvæler længe i munden. Elegant vin, der nemt holder de næste 10 år.

Passer til:
Tag en lille håndfuld Herbes de Provence og gnid en kalvesteg godt ind. Langtidssteg den og servér med ovnbagte rodfrugter og en god rødvinssovs – så går det hele op i en højere enhed. Kan naturligvis også drikkes til sammenkogte retter, vildt og ost.

Serveringstemperatur: 16°-18°
DRUESAMMENSÆTNING: Grenache: 70 %, Syrah 20 %, Cinsault 10 %

Alkohol: 14,5 %

Pris v.   fl.                      125,00
Pris v. 12 fl.                     112,50

Producent: Domaine de Verquiere, Sablet

Vacqueyras ligger for foden af bjergkæden Dentelles de Montmirail, lige midt imellem de berømte vindistrikte, Gigondas og Beaumes-des-Venise. I Vacqueyras finder vi vine med styrke og tydelig karakter, der skiller sig ud ved deres friskhed og særlig finesse.


Verquiere: Gigondas 2012, Rød 75. cl.

AOC Gigondas 2012 Rouge

5stjerner

Vinavisen skrev:“En meget dejlig Rhône-rødvin – faktisk ret elegant – med lækker, mellemfyldig frugt og fint krydrede noter, der holder hele vejen igennem. En meget anvendelig vin” Læs mere

 

 

Sådan synes vi den smager:
En Gigondas fra 2012 som er blevet tappet  på flasker primo marts 2014. Den er allerede meget lovende og kan sagtens nydes nu,men den vokser med alderen. Vores professionelle smagepanel har smagt den og er meget begejstret.Typisk moden frugt,blommer, lidt chokolade og kostald

Passer til: Efterårs- og vintermad – passer godt til julen

Serveringstemperatur: 16°-18°

DRUESAMMENSÆTNING: Grenache: 80 %, Syrah 15 %, Mourvedre 5 %

Alkohol: 15 %

Pris v.   fl.                         175,00
Pris v. 12 fl.                         157,50

Producent: Domaine de Verquiere, Sablet

Den charmerende by Gigondas med det skønne torv ligger mellem de andre vinbyer Sablet og Vacqueyras. Appelationen strækker sig fra sletten i 100 m. højde op mod Dentelles de Montmirail i omkring 4-500 meters højde. Vinene er som regel robuste og fyldige og man fornemmer ofte mørke bær, krydderurter, peber og jordbund.


Verquiere: Rasteau 1928 cuvee prestige 2011, Rød 75. cl.

AOC Rasteau Rouge Cuv+®e 1928 2011Sådan synes vi den smager:
Vi nyder Domaine de Verquieres prestigevin med meget stor fornøjelse. Her er virkelig tale om en smagsbombe i en meget elegant indpakning. God krydret smag, med stor fylde og en meget lang eftersmag. Det er måske synd at drikke vinen nu, men det er også svært at lade den ligge. Holder let 10 år.

Passer til:
Når du nyder denne vin, så skal vi have fat i de helt tunge retter eller meget kraftige oste. Passer også til en stille meditation.

Serveringstemperatur: 16°-18°
DRUESAMMENSÆTNING: Grenache: 50 %, Syrah 50 %

Alkohol: 14,0 %

Pris v.   fl.                     220,00
Pris v. 12 fl.                     198,00

Producent: Domaine de Verquiere, Sablet

Rasteau ligger på toppen af en 200 meter høj bakke. Vinmarkederne ligger rundt om på bakkens skråninger og vender direkte mod syd. Det frembringer tørre vine med en stærk robust karakter. Rasteau er en stille landsby med smukke, gamle huse og sydfransk stemning. Nyd en picnic på torvet mellem platanerne. Det gjorde vi efter et spændende besøg i det meget flotte, moderne og gode kooperativ.


Domaine Des Creisses:

Creisses: Les Creisses 2015, Rød 75. cl.

les creisses 2013

5stjerner

Vinavisen skrev om årgang 2014: “Flot rødvin med dejlig frugt – brombær og modne kirsebær. Dertil en fin krydring og en lille kant, der gør den god til mad. Plask den eventuelt over i en karaffel et par timer før måltidet” Læs mere Vi synes 2015 er endnu bedre

 

Sådan synes vi den smager:
Dette er en solid sydfransk rødvin. Vinen er kendetegnet ved en fantastisk mørk rød farve. Man fornemmer en duft af krydderier, kød og solbær. Vinen har en forfriskende karakter, og er samtidig tæt og struktureret, med en krydret afslutning og stof til eftertanke. En kraftig vin med masser af karakter. Drikkes glimrende nu, men vil bedres de næste 5-6 år.
Passer til:
Passer godt til modne oste, grillet kød og generelt fyldigere gastronomi.
Serveringstemperatur: 16°-18°

Druesammensætning: Syrah 50 %, Grenache 40 %, Cabernet-Sauvignon 10 %
Alkohol: 14,5 %
Pris v.   1 fl.                     129,00
Pris v. 12 fl.                     116,10
Producent: Philippe Chesnelong, Domaine des Creisses, VALROS, Frankrig

Sælges også i magnum leveres i trækasse – 270,00 kr.


Creisses: Les Brunes 2015, Rød 75. cl.

les-brunes-domaine-des-creisses

Sådan synes vi den smager:
Virkelig imponerende, nærmest sort-rød vin. Varm stil med mørk chokolade iblandet alle verdens bær og sydens krydderier. En vin der både har referencer til Chateauneuf og Pomerol. Ledsager til de helt store middage, steg, grillet kød, simremad, vildt – og cremede oste. Nydes glimrende nu, men kan gemmes 10 år eller mere.

Passer til:
Passer godt til ost, grillet kød og andre tungere retter.
Serveringstemperatur: 16°-18°

Druesammensætning: Cabernet-Sauvignon 60 % Mourvèdre 40 %

Alkohol: 14,5 %
Pris v.   1 fl.                     239,00
Pris v. 12 fl.                     215,10
Producent: Philippe Chesnelong, Domaine des Creisses, VALROS, Frankrig

Sælges også i magnum leveret i trækasse – 475,00 kr.


Domaine Chamfort:

Chamfort: Seguret CDR Villages, Rouge 2014

seguret (1)

5stjerner

Vinavisen skrev: “Denne rødvin på druerne Grenache (80%) og Mourvèdre (20%) er en rigtig god vin. Den har god frugt og fin krydring, og med sin tørhed er det en udpræget madvin. Plask den gerne over i en karaffel et par timer før måltidet” Læs mere

 

 

Sådan synes vi den smager:

Som hovedsageligt en Grenache vin, fornemmer man i denne Séguret de høje kalksten i det område den kommer fra. Næsen afslører en masse varme og parfume af sort frugt, kirsebær, røg og mineralske noter.
Vinen er kraftfuld og sensuel med høj kompleksitet i frugt og afslutter med en usædvanlig frisk finish.

Passer til:
Nyd den til kraftig mad, men gem den gerne et par år: Den er ung nu og bliver kun bedre med alderen.

Serveringstemperatur: 16°-18°

DRUESAMMENSÆTNING: 80 % Grenache, 20 % Mourvèdre

Alkohol: 14,5%

Pris v. 1 fl.   100,00

Pris v. 12 fl.   90,00

Producent: Domaine Chamfort, Sablet


Chamfort: Seguret CDR Villages, Cuvee 2014 – C’est Beau La-Haut

cestbeaulahautSådan synes vi den smager:
“Det er smukt deroppe. ” Vinen, som er 100 % Grenache, er dyrket lige på grænsen for, hvad druen kan klare, 450 meter over havets overflade på Mont Bayon. Man siger, at en drue altid viser sit bedste ved sin nordlige grænse. Denne cuvée er, med sin unikke personlighed, et bevis på det ordsprog. Den er farverig, meget struktureret, overstrømmende, kraftfuld og varm.

Passer til:
Nyd den til kraftig mad, men gem den gerne et par år: Den er ung nu og bliver kun bedre med alderen.

Serveringstemperatur: 16-18 gr.

DRUESAMMENSÆTNING: 100 % Grenache

Serveringstemperatur:

Pris v. 1 fl.     145,00

Pris v. 12 fl.   130,50

Producent: Domaine Chamfort, Sablet


Chamfort: Vacqueyras Crú Rouge 2013

vacqueyrasSådan synes vi den smager:
Vacqueyras er kendt for sin finesse. Næsen i denne vin er kraftfuld, kompleks og kombinerer aroma af modne røde frugter, blomsteragtige noter, garrigue (provencalsk hede), en antydning af ristning og en blød garvesyre.

Passer til:
Krydret og smagfuld middelhavsmad og gode oste.

Serveringstemperatur: 16-18 gr.

DRUESAMMENSÆTNING: 65 % Grenache, 20 % Mourvédre, 15 % Syrah

Alkohol: 14%

Pris v. 1 fl.     120,00

Pris v. 12 fl.   108,00

Producent: Domaine Chamfort, Sablet


Chamfort: Vacqueyras Cuvee Rouge (u.år) – “Les 2 Louis”

les2louisSådan synes vi den smager:
Denne vin kommer fra et udvalg af Chamforts ældste vinstokke i Vacqueyras. Theyarein, hvor jorden består af småsten, grus, sand og rødt ler, der ligger på høje terrasser.
Oprindeligt blev Grenache og Mourvèdre plantet sammen og man henter fortsat druerne på samme tid. Louis er navnet på den mand, der plantede denne vingård i 1960’erne (Louis Chamfort). Louis er også navnet familien Chamfort gav til deres søn født i 2010, da de købte ejendommen.

Passer til:
Krydret og smagfuld middelhavsmad og gode oste.

Serveringstemperatur: 16-18 gr.

Alkohol: 14%

DRUESAMMENSÆTNING: 50 % Grenache, 50 % Mourvédre

Serveringstemperatur:

Pris v. 1 fl.     220,00

Pris v. 12 fl.   198,00

Producent: Domaine Chamfort, Sablet