Domaine Chamfort

DomChamfortDomaine Chamfort er naboejendom til Verquiere i Sablet. De to gårde var tidligere én, men blev splittet op, da der var to sønner, som begge ville være vinbønder.

Siden 2010 har domainet været ejet af familien Perdigao, som er god ven og nabo med Thibeaut fra Domaine Verquiere.

Chamfort producerer i lighed med Verquiere kvalitetsvine. Indtil videre er de ikke økologisk certificerede, men familien Perdagio har aldrig brugt ukrudtsmidler og bruger organiske sprøjtemidler til at bekæmpe ‘meldug’.
Ved brug af insektdræbende midler bruges dog kemiske midler, udviklet til det specifikke formål.
Men fra det nye år kommer produktionen på Domaine Chamfort til at gå i økologisk retning.

Beliggenhed:

Beliggende ved den nordlige grænse til det berømte vindistrikt Gigondas og begunstiget af en syd sydvest vendt beliggenhed er Sablet en kendt og meget værdsat Côtes du Rhône village. Vinmarkerne er beliggende på let skrånende terrasser oven for landsbyen Sablet. Jordbunden er en blanding af sand og zaffer, som er en blanding af afkalket lerjord og kalksten af forskellig størrelse


Chamfort: Sablet 2016, Hvid 75. cl.

Chamfort Sablet

Sådan synes vi den smager:

Vinen er meget aromatisk, floral og frugtig med især pære, fersken og abrikos. Små noter af anis og urter sniger sig ind. Vinen har en fin balance mellem den naturlige syre og den intensitet der er resultatet af at mosten ligger på sit bundfald under gæring og stabilisering. En herlig fyldig vin, der bibeholder sin friskhed.

Passer til:

Fiske- og grønsagsretter med smag.

Serveringstemperatur: 10°-12°

DRUESAMMENSÆTNING: Viognier: 95%, Marsanne: 5%

Serveringstemperatur: 10°-12°

Pris v. 1 fl.   110,00

Pris v. 12 fl.   99,00

Producent: Domaine Chamfort, Sablet


 

Chamfort: Seguret 2016, Rose 75. cl.

chamfort rose

Sådan synes vi den smager:
Bedårende kulør. Kølig gæring giver en frugtig, mættende og tør rosé med mandelagtige toner og anelser af mynte og orangeskræl. Herlig vin der virkelig smager rosé, og derfor ikke nødvendigvis skal være køleskabskold.

Passer til:
Vi anbefaler at servere den afkølet sammen med et let sommermåltid, salater eller let krydrede retter.

Serveringstemperatur: 10°-12°

Farve: Rosé

DRUESAMMENSÆTNING: 60% Grenache, 40% Syrah

Alkohol: 13,0 %

 

Pris v. 1 fl.   79,00

Pris v. 12 fl. 71,10

Producent: Domaine Chamfort, Sablet


Chamfort: Seguret CDR Villages, Rouge 2014

seguret (1)

5stjerner

Vinavisen skrev: “Denne rødvin på druerne Grenache (80%) og Mourvèdre (20%) er en rigtig god vin. Den har god frugt og fin krydring, og med sin tørhed er det en udpræget madvin. Plask den gerne over i en karaffel et par timer før måltidet” Læs mere

 

 

Sådan synes vi den smager:

Som hovedsageligt en Grenache vin, fornemmer man i denne Séguret de høje kalksten i det område den kommer fra. Næsen afslører en masse varme og parfume af sort frugt, kirsebær, røg og mineralske noter.
Vinen er kraftfuld og sensuel med høj kompleksitet i frugt og afslutter med en usædvanlig frisk finish.

Passer til:
Nyd den til kraftig mad, men gem den gerne et par år: Den er ung nu og bliver kun bedre med alderen.

Serveringstemperatur: 16°-18°

DRUESAMMENSÆTNING: 80 % Grenache, 20 % Mourvèdre

Alkohol: 14,5%

Pris v. 1 fl.   100,00

Pris v. 12 fl.   90,00

Producent: Domaine Chamfort, Sablet


Chamfort: Seguret CDR Villages, Cuvee 2014 – C’est Beau La-Haut

cestbeaulahautSådan synes vi den smager:
“Det er smukt deroppe. ” Vinen, som er 100 % Grenache, er dyrket lige på grænsen for, hvad druen kan klare, 450 meter over havets overflade på Mont Bayon. Man siger, at en drue altid viser sit bedste ved sin nordlige grænse. Denne cuvée er, med sin unikke personlighed, et bevis på det ordsprog. Den er farverig, meget struktureret, overstrømmende, kraftfuld og varm.

Passer til:
Nyd den til kraftig mad, men gem den gerne et par år: Den er ung nu og bliver kun bedre med alderen.

Serveringstemperatur: 16-18 gr.

DRUESAMMENSÆTNING: 100 % Grenache

Serveringstemperatur:

Pris v. 1 fl.     145,00

Pris v. 12 fl.   130,50

Producent: Domaine Chamfort, Sablet


Chamfort: Vacqueyras Crú Rouge 2013

vacqueyrasSådan synes vi den smager:
Vacqueyras er kendt for sin finesse. Næsen i denne vin er kraftfuld, kompleks og kombinerer aroma af modne røde frugter, blomsteragtige noter, garrigue (provencalsk hede), en antydning af ristning og en blød garvesyre.

Passer til:
Krydret og smagfuld middelhavsmad og gode oste.

Serveringstemperatur: 16-18 gr.

DRUESAMMENSÆTNING: 65 % Grenache, 20 % Mourvédre, 15 % Syrah

Alkohol: 14%

Pris v. 1 fl.     120,00

Pris v. 12 fl.   108,00

Producent: Domaine Chamfort, Sablet


Chamfort: Vacqueyras Cuvee Rouge (u.år) – “Les 2 Louis”

les2louisSådan synes vi den smager:
Denne vin kommer fra et udvalg af Chamforts ældste vinstokke i Vacqueyras. Theyarein, hvor jorden består af småsten, grus, sand og rødt ler, der ligger på høje terrasser.
Oprindeligt blev Grenache og Mourvèdre plantet sammen og man henter fortsat druerne på samme tid. Louis er navnet på den mand, der plantede denne vingård i 1960’erne (Louis Chamfort). Louis er også navnet familien Chamfort gav til deres søn født i 2010, da de købte ejendommen.

Passer til:
Krydret og smagfuld middelhavsmad og gode oste.

Serveringstemperatur: 16-18 gr.

Alkohol: 14%

DRUESAMMENSÆTNING: 50 % Grenache, 50 % Mourvédre

Serveringstemperatur:

Pris v. 1 fl.     220,00

Pris v. 12 fl.   198,00

Producent: Domaine Chamfort, Sablet