Italiensk rødvin

Corsini

Corsini: Birillo, Maremma Toscana IGT 2013, Rød 75. cl.

BIRILLO 2011

4stjerner

Vinavisen skrev:“En udmærket rødvin på Cabernet Sauvignon og Merlot. Den har en god frugtduft og -smag, rygrad og tilpas tanniner og et lille lakrids-bid til slut.” Læs mere

 

 

 

Sådan synes vi den smager:
Her har vi en super vin til prisen. Der er krudt i den, med solbærsmag og meget liv. Den er harmonisk og frugtig, et flot glas vin med Bordeaux-karakter, men langt bedre end en middel Bordeaux.

Passer til:
Birillo går godt sammen med kraftig mad, der smager af noget.

Serveringstemperatur: 14°-16°
Druer: Cabernet Sauvignon og Merlot

Alkohol: 14,5 %

Pris v.   1 fl.         95,00
Pris v. 12 fl.         85,50

Producent: Producent: Corsini, Tenuta Marsiliana


Corsini: Le Corti, Chianti Classico DOCG 2013, Rød 75. cl.

big_LE_CORTI_2012_750ml

5stjerner

Vinavisen:”Denne rødvin er lavet på 95% Sangiovese og et lille skvæt Canaiolo og Colorino. Det er en typisk Chianti Classico – og en helt igennem dejlig vin med en fin, rund og blød frugtsmag.” Læs mere 

 

 

Sådan synes vi den smager:
En typisk Chianti Classico med en fin næse, let blomsteragtig og frugtig, rund og veludviklet smag. En drikkeklar vin uden dominerende syre.

Passer til:
Le Corti passer godt til lettere retter, som fx kalvekød og fjerkræ.

Serveringstemperatur: 14°-16°
Druesammensætning: Sangiovese: 95 %, Canaiolo og Colorino: 5%

Alkohol: 14 %

Pris v.   1 fl.         110,00
Pris v. 12 fl.           99,50

Producent: Principe Corsini, Villa le Corti, San Casciano in Val de Pesa, Firenze


Corsini: Chianti Classico Riserva “Cortevecchia”, 2013

cortevecchia2012

5stjerner

Vinavisen skrev: “En meget elegant rødvin med god struktur, frisk frugt, fine krydrede noter – blandt andet anis og fenikel – og en fin syre, der gør vinen velegnet til mad” Læs mere

 

 

 

92 point hos Robert Parker

“A great value wine, the 2013 Chianti Classico Riserva Cortevecchia takes that lovely Sangiovese intensity up a notch or two. This is a balanced and well-assembled expression with dark fruit and dried cherry followed by light shadings of spice and crushed mineral. The grapes used consist of 95% Sangiovese and 5% Colorino, and the wine is aged in medium and large oak barrel for 20 months. Some 11,000 bottles are produced. Drink Date 2017 – 2026″

Sådan synes vi den smager: Storebroderen til den netop præmierede regulære Chianti Classico (3 glas i Gambero Rosso) er en kraftig men en elegant vin. Den er lagret ca. 2 år på store egetræsfade, men er ikke udpræget fadagtig. Vinen har en god struktur og man fornemmer frugt, mørke bær og en snert af tobak, læder og tjære. . En klassisk Chianti Riserva der hæver sig over gennemsnittet. Kan lagres i mindst 10 år.

Passer til: Cortevecchia passer fint til kraftige stege, vildt og til krydrede pastaretter.

Serveringstemperatur: 14°-16° Druesammensætning: Sangiovese: 95 %, Canaiolo og Colorino: 5%

Alkohol: 14 %

Pris v.   1 fl.         160,00

Pris v. 12 fl.         144,00

Producent: Principe Corsini, Villa le Corti, San Casciano in Val de Pesa, Firenze


Corsini: Don Tommaso, Chianti Classico DOCG 2013, Rød 75. cl.

big_DON_TOMMASO_2008_7505stjernerVinavisen skrev: “En fornem og koncentreret rødvin med en herligt krydret næse og smag med noter af kaffe, vanille, modne brombær og hyldebær – og med en fin syre til mad. Alkoholen bider slet ikke” Læs mere

 

94 point hos Robert Parker.

”Beautifully tempered and contoured, the 2013 Chianti Classico Gran Selezione Don Tommaso offers a great level of balance, intensity and varietal identity. This is a fine wine from the folks at Principe Corsini’s celebrated Villa Le Corti estate in San Casciano in Val di Pesa. In fact, this is one of the best wines I have yet to taste from this property. The bouquet is fine and elegant with a steady stream of bright fruit and savory spice aromas. Some 20% Merlot is added to this Sangiovese-based wine. It offers medium density and long persistence. It should age forward over the next decade. Drink Date 2017 – 2028” (Udgivet og anmeldt af Monica Larner 30. December 2016)

Sådan synes vi den smager:
Meget intens, fyldig, mørk og kraftig vin, der bærer præg af fadlagringen i nye fade. Det er en elegant Chianti Classico i den nye internationale stil, som smager af mørke bær, ristede kaffebønner og vanille.

Passer til:
Don Tommaso er ikke til de lette retter. Den skal have noget kraftig mad, store bøffer og gamle oste.

Serveringstemperatur: 14°-16°
Druesammensætning: Sangiovese: 80%, Merlot: 20%

Alkohol: 15 %

Pris v.   1 fl.         230,00
Pris v. 12 fl.         207,00

Vi har enkelte MAGNUM flasker liggende, alle leveres i 1. stk.’s trækasse:

Don Tommaso årgang 2011 til 475,00 kr.

Don Tommaso årgang 2000 til 655,00 kr

Don Tommaso årgang 1998 til 675,00 kr

 

Producent: Principe Corsini, Villa le Corti, San Casciano in Val de Pesa, Firenze


Corsini: Marsilliana 2011 IGT Toscana

Sådan synes vi den smager:Marsiliana 2011 (1)

 

Passer til:

 

Serveringstemperatur: 14°-16°

Druesammensætning: Cabernet Sauvignon, Merlot, og Petit Verdot

 

Alkohol: 14,5 %

 

Pris v.   1 fl.         245,00

Pris v. 12 fl.         220,50

Producent: Producent: Corsini, Tenuta Marsiliana


Corsini: ZAC 2011, IGT TOSCANA ROSSO

ZAC 2011 750 (1)Sådan synes vi den smager: En 100 pct. Sangiovese i Chianti stil som er meget kompleks og velstruktureret. Dufter af tørrede blomster, frugt og en anelse tobak samt en dyb smag med noter af grafit, læder og krudt. En meget blød vin med velintegrerede tanniner og stor finesse. En vin der fortsat udvikler sig og holder i mange år.

Passer til: Zac er bedst til de helt tunge retter og oste

Serveringstemperatur: 14°-16°

Druesammensætning: Sangiovese

 

Alkohol: 16 %

 

Pris v.   1 fl.         400,00

Pris v.  12 fl.        360,00

Producent: Principe Corsini, Villa le Corti, San Casciano in Val de Pesa, Firenze


Tachis

Tachis; Pargolo, Chianti Classico DOCG 2012, Rød 75. cl.

pargolo

5stjerner

Vinavisen skrev:“I denne lækre rødvin er der for alvor skruet op for krydderierne. Her er rosmarin, timian, lavendel … En hel krydderurtebutik” Læs mere

 

 

 

Sådan synes vi den smager:
En rund, blød, smagsrig og varm vin. Pargolo er en super god, meget moderne udgave af Chianti Classico. Den kan være et godt alternativ til de fyldige italienske vine fra fx Amarone.

Passer til:
Pargolo passer godt til den kraftige italienske mad, til grillet kød, pasta, pizza og gode oste.

Serveringstemperatur: 14°-16°
Druesammensætning: Sangiovese: 80 %, Merlot 20 %

Alkohol: 14,5 %

Pris v.   1 fl.         135,00
Pris v. 12 fl.         121,50

Producent: Ilaria Tachis, Podere la Villa, San Casciano in Val de Pesa, Firenze


Tachis: Paggio, IGT Toscana 2012, Rød 75. cl.

Paggio

5stjerner

Vinavisen skrev:“En meget aromatisk og krydret rødvin med masser af frugt – men også med kraft, saft og muskler. En helt igennem herlig vin, som vil være fin som ledsager til kraftige kødretter” Læs mere

 

 

 

Paggio 2012 er en ren Merlot-vin og er derfor klassificeret som en IGT Toscana. Druerne er håndplukkede og vinen har ligget på fad i 20 måneder. Vinen kom på flaske i oktober 2014 og blev frigivet i maj 2015.

Sådan synes vi den smager:
Paggio 2012 har masser af muskler, syre og frisk frugt.

Passer til:
Vinen vil passe godt til det typiske italienske køkken, som fx vitello tonnato, kalvefilet og smagfulde grøntsager.

Serveringstemperatur: 14°-16°
Druesammensætning: Merlot 100 %

Alkohol: 14,5 %

Pris v.   1 fl.         160,00
Pris v. 12 fl.         144,00

Producent: Ilaria Tachis, Podere la Villa, San Casciano in Val de Pesa, Firenze


Tachis: Giacomo 2014, IGT Toscana

giacomoGraficaGrappoliniGiacomo er noget helt særligt. En sjældenhed som vi er stolte af at kunne præsentere. En eksklusiv vin, som vi kun kan få et begrænset antal hjem af, fordi der er produceret så få af dem.

Giacomo er en hyldest til Giacomo Tachis, der døde i år. Han var en af de mest kendte og anerkendte vinmagere i Italien, kendt som supertoscanernes far – og så var han også far til Ilaria Tachis, hvis vine Amfora har eneret på at forhandle i Danmark.

Vinen er produceret på 100% Merlot og har en livlig, elegant garvesyre og en svag sødme (eller “souplesse” som de franske ville kalde det) – netop sådan som Giacomo elskede det.

Vinifikation og aldring: Høstet i hånden i starten af september 2014 med en omhyggelig udvælgelse af kun de bedste druer, kun 50% af høsten blev bragt i kælderen. Vinifikation i 25 hl ståltanke i ca. 10 dage og maceration (druerne er ikke blevet presset, men er lagt hele i tanken, så det er vægten af druerne, der får skallerne på de nederste til at briste, så mosten kommer i kontakt med skallerne) i 30 dage. 14 måneder først i kar, så i brugte barriques og til sidst kar igen. Aftappet i 2016 lige efter nytår.

Alkohol: 14,5%

Serveringstemperatur: 15 – 18 ° C

Sådan synes vi den smager: Aromaen er frugtrig og fyldig, veludviklet, rund og afbalanceret. Farven er strålende rubinrød, næse af modne, søde druer. Selve smagen er intens og frugtig, mineralsk med elegante tanniner, lang eftersmag med blød frugtsyre, som gør lagringspotentialet stort. Udviklingen forventes at nå maxniveauet omkring 2020.

Passer til lettere retter, fx kalv og kylling.

Pris v.  1 fl.     250,00

Pris v. 12 fl.    225,00

Producent: Ilaria Tachis, Podere la Villa, San Casciano in Val de Pesa, Firenze