Giacomo er noget helt særligt. En sjældenhed som vi er stolte af at kunne præsentere. En eksklusiv vin, som vi kun kan få et begrænset antal hjem af, fordi der er produceret så få af dem.
Giacomo er en hyldest til Giacomo Tachis, der døde i 2016. Han var en af de mest kendte og anerkendte vinmagere i Italien, kendt som supertoscanernes far – og så var han også far til Ilaria Tachis, hvis vine Amfora har eneret på at forhandle i Danmark.
Vinen er produceret på 100% Merlot og har en livlig, elegant garvesyre og en svag sødme (eller “souplesse” som de franske ville kalde det) – netop sådan som Giacomo elskede det.
Vinifikation og aldring:
De udvalgte druer der anvendes i ’Giacomo’ er høstet i hånden i begyndelsen af september. Høsten sker samme dag og de transporteres straks til vinkælderen. Her lægges de i rustfri stålkar (25hl) i omkring 30 dage, hvorefter saften udtages og står indtil gæringen afsluttes. Vinen lagres derefter på egetræsfade (50% ny eg) i omkring 18 måneder. Herefter blandes vinen fra de nye egetræs fade og de brugte egetræsfade, hvorefter vinen står i 2 mdr. inden den flaskes.
Alkohol: 15,5%
Serveringstemperatur: 15 – 18 ° C
Sådan synes vi den smager: Vinen har en tæt rubinrøde farve. I næsen fornemmes solbær, roser ledsaget af vanilje, kanel, sort peber, tobak og mynte. Vinen er fløjlsagtig og der fornemmes en sødme, varme og struktur. Er vedholdenheden aromatisk, lang i smagen
Passer til alle slags stegt kød eller gryderetter og agerhøne i trøffelsauce.
Pris v. 1 fl. 295,00
Pris v. 12 fl. 265,50
Producent: Ilaria Tachis, Podere la Villa, San Casciano in Val de Pesa, Firenze