Italiensk rødvin

Corsini: Birillo, Maremma Toscana IGT, Rød 75. cl.

BIRILLO 2011

Sådan synes vi den smager:
Her har vi en super vin til prisen. Der er krudt i den, med solbærsmag og meget liv. Den er harmonisk og frugtig, et flot glas vin med Bordeaux-karakter, men langt bedre end en middel Bordeaux.

Passer til:
Birillo går godt sammen med kraftig mad, der smager af noget.

Serveringstemperatur: 14°-16°
Druer: Cabernet Sauvignon og Merlot

Alkohol: 14,5 %

Pris v.   1 fl.          120,00
Pris v. 12 fl.          108,00

Producent: Producent: Corsini, Tenuta Marsiliana


Corsini: Le Corti, Chianti Classico DOCG 2021 Rød 75. cl.

big_LE_CORTI_2012_750ml

Sådan synes vi den smager:
En typisk Chianti Classico med en fin næse, let blomsteragtig og frugtig, rund og veludviklet smag. En drikkeklar vin uden dominerende syre.

Passer til:
Le Corti passer godt til lettere retter, som fx kalvekød og fjerkræ.

Serveringstemperatur: 14°-16°
Druesammensætning: Sangiovese: 95 %, Canaiolo og Colorino: 5%

Alkohol: 14 %

Pris v.   1 fl.         135,00
Pris v. 12 fl.         121,50

FÅS OGSÅ I MAGNUM (1,5 l.)  til 270,00 kr

Producent: Principe Corsini, Villa le Corti, San Casciano in Val de Pesa, Firenze


Corsini: Chianti Classico Riserva “Cortevecchia”, 2018

Sådan synes vi den smager:

Storebroderen til den præmierede regulære Chianti Classico er en kraftig men en elegant vin. Den er lagret ca. 2 år på store egetræsfade, men er ikke udpræget fadagtig. Vinen har en god struktur og man fornemmer frugt, mørke bær og en snert af tobak, læder og tjære. . En klassisk Chianti Riserva der hæver sig over gennemsnittet. Kan lagres i mindst 10 år.

Passer til: Cortevecchia passer fint til kraftige stege, vildt og til krydrede pastaretter.

Serveringstemperatur: 14°-16° Druesammensætning: Sangiovese: 95 %, Canaiolo og Colorino: 5%

Alkohol: 14 %

Pris v.   1 fl.         200,00

Pris v. 12 fl.         180,00

FÅS OGSÅ I MAGNUM (1,5 l.) i trækasse til 400,00 kr.

Producent: Principe Corsini, Villa le Corti, San Casciano in Val de Pesa, Firenze


Corsini: Don Tommaso, Chianti Classico DOCG 2018, Rød 75. cl.

big_DON_TOMMASO_2008_75094 point hos Robert Parker.

”Beautifully tempered and contoured, the 2013 Chianti Classico Gran Selezione Don Tommaso offers a great level of balance, intensity and varietal identity. This is a fine wine from the folks at Principe Corsini’s celebrated Villa Le Corti estate in San Casciano in Val di Pesa. In fact, this is one of the best wines I have yet to taste from this property. The bouquet is fine and elegant with a steady stream of bright fruit and savory spice aromas. Some 20% Merlot is added to this Sangiovese-based wine. It offers medium density and long persistence. It should age forward over the next decade. Drink Date 2017 – 2028” (Udgivet og anmeldt af Monica Larner 30. December 2016)

Sådan synes vi den smager:
Meget intens, fyldig, mørk og kraftig vin, der bærer præg af fadlagringen i nye fade. Det er en elegant Chianti Classico i den nye internationale stil, som smager af mørke bær, ristede kaffebønner og vanille.

Passer til:
Don Tommaso er ikke til de lette retter. Den skal have noget kraftig mad, store bøffer og gamle oste.

Serveringstemperatur: 14°-16°
Druesammensætning: Sangiovese: 80%, Merlot: 20%

Alkohol: 15 %

Pris v.   1 fl.         300,00
Pris v. 12 fl.         270,00

FÅS OGSÅ I MAGNUM årgang og 2016 i trækasse til 600,00

Producent: Principe Corsini, Villa le Corti, San Casciano in Val de Pesa, Firenze


Corsini: Marsilliana 2015/2016/2019 IGT Toscana

Sådan synes vi den smager:Marsiliana 2011 (1)

Charmerende mørk frugt, blåbær og modne blommer, forstærkes af noter af lakrids og et strejf af krydderurter som merian og timian

Passer til:

Serveringstemperatur: 14°-16°

Druesammensætning: Cabernet Sauvignon, Merlot, og Petit Verdot

Alkohol: 14,5 %

Pris v.   1 fl.         300,00

Pris v. 12 fl.        270,00

FÅS OGSÅ I MAGNUM (1,5 l.)  til 600,00

Producent: Producent: Corsini, Tenuta Marsiliana


Corsini: ZAC 2015/2016/2018 IGT TOSCANA ROSSO

ZAC 2011 750 (1)Sådan synes vi den smager: En 100 pct. Sangiovese i Chianti stil som er meget kompleks og velstruktureret. Dufter af tørrede blomster, frugt og en anelse tobak samt en dyb smag med noter af grafit, læder og krudt. En meget blød vin med velintegrerede tanniner og stor finesse. En vin der fortsat udvikler sig og holder i mange år.

Passer til: Zac er bedst til de helt tunge retter og oste

Serveringstemperatur: 14°-16°

Druesammensætning: Sangiovese

Alkohol: 16 %

Pris v.   1 fl.        495,00 

Pris v.  12 fl.       445,50 

FÅS OGSÅ I MAGNUM (1,5 l.) årgang 2016 i trækasse til 980,00 kr.

Producent: Principe Corsini, Villa le Corti, San Casciano in Val de Pesa, Firenze


FICO 2018 & 2020

fico

En hel unik vin, hvor der kun er produceret få flasker i denne årgang. Amfora Vin har sikret sig et mindre antal flasker. Ideen til FICO er udviklet af Philippo Corsini, men er videreført af familien Corsini, Villa Le Corti, efter Philippo’s al for tidlige og tragiske død.

FICO er lavet på 100 pct. Sangiovese fra en af de ældste marker hos Villa Le Corti. Vinen er 100 pct. biodynamisk og 100 pct. veganisk.

I en særudgave af “Robert Parker and the Wine Advocate” i artikel om ”Italy: The Tuscan Ten” har Monica Larner ratet FICO 2015 med 92+

“The 2015 Fico is a delicate and pure expression of Sangiovese made according to careful organic and biodynamic principles. The wine bears a striking resemblance to Burgundian Pinot Noir both in approach and quality. It opens to a pale garnet color with bright ruby highlights. The bouquet starts slowly to reveal wild berry, blue violet and blanched almond. In the mouth, the wine presents energetic verve and beautifully balanced freshness. This wine will stand out to those looking for beautifully ethereal Sangiovese. Monica Larner”

Hvis du vil vide mere om denne unikke vin kan du læse mere på www.ficowine.com

Hvis du er interesseret i at købe en FICO vin kan du kontakte ole@amforavin.dk

Hyldeprisen er 995 kr. pr. flaske


Corsini: Per Filo 2020 IGT TOSCANA 75. cl

“En lillebror” til FICO.

Kokkeklar Sangiovese. Tætpakket rubin kulør. Ung solid Sangiovese med pil mod Brunello. Støvet velour næse med mørke blommer. Smagen iblandes Maraschino kirsebær, tytte- og blåbær, svampe og mørk chokolade. Stor vin i sin vorden..

Serveringstemperatur: 14°-16°

Druer: Sangiovese

Alkohol: 14,5 %

Pris v.   1 fl.         495,00
Pris v. 12 fl.           445,50

Udemærkelser:

2020: 93 pts James Suckling, 96 pts Tony Wood, 92 pts Robert Parker – Wine Advocate; 94 pts Doctor Wine by Daniele Cernilli

2019: 94 pts James Suckling, 96 pts Wines Critic, 94 pts Robert Parker – Wine Advocate

2018: 98 pts Doctor Wine by Daniele Cernilli, 92 pts James Suckling, 92+ pts Robert Parker – Wine Advocate, 95 pts Wines Critic

2017: 97 pts Doctor Wine by Daniele Cernilli, 94 pts Wines Critic; 91 pts Robert Parker – Wine Advocate

Producent: Producent: Corsini, Tenuta Marsiliana

 

Tachis; Pargolo, Chianti Classico DOCG 2021, Rød 75. cl.

pargolo

Sådan synes vi den smager:
En rund, blød, smagsrig og varm vin. Pargolo er en super god, meget moderne udgave af Chianti Classico. Den kan være et godt alternativ til de fyldige italienske vine fra fx Amarone.

Passer til:
Pargolo passer godt til den kraftige italienske mad, til grillet kød, pasta, pizza og gode oste.

Serveringstemperatur: 14°-16°
Druesammensætning: Sangiovese: 95 %, Merlot 5 %

Alkohol: 14,5 %

Pris v.   1 fl.         165,00
Pris v. 12 fl.         148,50

Producent: Ilaria Tachis, Podere la Villa, San Casciano in Val de Pesa, Firenze


Tachis: Giacomo IGT Toscana 2019

giacomoGraficaGrappoliniGiacomo er noget helt særligt. En sjældenhed som vi er stolte af at kunne præsentere. En eksklusiv vin, som vi kun kan få et begrænset antal hjem af, fordi der er produceret så få af dem.

Giacomo er en hyldest til Giacomo Tachis, der døde i 2016. Han var en af de mest kendte og anerkendte vinmagere i Italien, kendt som supertoscanernes far – og så var han også far til Ilaria Tachis, hvis vine Amfora har eneret på at forhandle i Danmark.

Vinen er produceret på 100% Merlot og har en livlig, elegant garvesyre og en svag sødme (eller “souplesse” som de franske ville kalde det) – netop sådan som Giacomo elskede det.

Vinifikation og aldring:

De udvalgte druer der anvendes i ’Giacomo’ er høstet i hånden i begyndelsen af september. Høsten sker samme dag og de transporteres straks til vinkælderen. Her lægges de i rustfri stålkar (25hl) i omkring 30 dage, hvorefter saften udtages og står indtil gæringen afsluttes. Vinen lagres derefter på egetræsfade (50% ny eg) i omkring 18 måneder. Herefter blandes vinen fra de nye egetræs fade og de brugte egetræsfade, hvorefter vinen står i 2 mdr. inden den flaskes.

Alkohol: 15,5%

Serveringstemperatur: 15 – 18 ° C

Sådan synes vi den smager: Vinen har en tæt rubinrøde farve. I næsen fornemmes solbær, roser ledsaget af vanilje, kanel, sort peber, tobak og mynte. Vinen er fløjlsagtig og der fornemmes en sødme, varme og struktur. Er vedholdenheden aromatisk, lang i smagen

Passer til alle slags stegt kød eller gryderetter og agerhøne i trøffelsauce.

Pris v.  1 fl.     295,00

Pris v. 12 fl.    265,50

Producent: Ilaria Tachis, Podere la Villa, San Casciano in Val de Pesa, Firenze