Domaine des Creisses

Domaine des Creisses

Domaine des Creisses ligger i Faugères regionen, som er en del af Languedoc. Domainet ligger halvejs mellem middelhavet og de store skove i Hérault. Vingården omfatter 15 hektar vinmarker, hede og skov med ”trøffel-egetræer”. Vinstokkene udsættes for så lidt kunstig behandling som muligt.
Familieejendommen kan dateres tilbage til 1904 og den nuværende ejer Philippe Chesnelong, som er den 3 generation i familien, har siden 1998 båret traditionen videre med en ambition om at udnytte det fulde potentiale af ”terroir” og fremstillet nogle ”store” middelhavsvine. Han arbejder tæt sammen med sin fætter den berømte Bordeaux vinmager Louis Mitjavile, hvis særlige ekspertise er vinfremstilling og modning.
Den ene vin ”Les Creisses”, dyrkes på vingårdens stenmarker, hvor den anden Les Brunes på vingårdens ”røde” jord, som består af rød lava fra vulkaner.
Vinene fra Languedoc var førhen generelt billige og skuffende, mens de seneste årtier har budt på masser af spændende produkter. Prisniveauet er fortsat fornuftigt ift. kvaliteten, og vi oplever flere og flere vine med meget høje kvaliteter


Creisses: Les Creisses 2022

Sådan synes vi den smager:

Den nyeste årgang 2022 er genkendelig, lækker duft af Creisses. Vinen emmer af skovbær og brombær, bålplads, nødder, krydderurter, balsamisk, floralt og himmelsk. Smagen tilføjer mørk chokolade og fersk kød. Stilen er vanen tro et sted mellem klassisk og moderne. ’22 er næppe et gemme-år, men hvorfor også det når det smager så godt nu. “

Passer til:

les creisses 2013

Passer godt til modne oste, grillet kød og generelt fyldigere gastronomi.
Serveringstemperatur: 16°-18°

Druesammensætning: Syrah 30 %, Cabernet-Sauvignon 25%, Grenache 25%, Marselan Alicante 8%, Mourvedre 8% Carignan 4% (blandingsforhold forskellig i årgange)

Vi har enkelte flasker af årgang 2020 og 2021 på lager

Alkohol: 14,0 %

Pris v.   1 fl.                     160,00
Pris v. 12 fl.                     144,00

FÅS OGSÅ I MAGNUM – spørg efter årgang og pris

Producent: Philippe Chesnelong, Domaine des Creisses, VALROS, Frankrig

 


Creisses: Les Brunes 2021, Rød 75. cl.

Sådan synes vi den smager:

Virkelig imponerende, nærmest sort-rød vin. Varm stil med mørk chokolade iblandet alle verdens bær og sydens krydderier. En vin der både har referencer til Chateauneuf og Pomerol. Ledsager til de helt store middage, steg, grillet kød, simremad, vildt – og cremede oste. Nydes glimrende nu, men kan gemmes 10 år eller mere.

Passer til:
Passer godt til ost, grillet kød og andre tungere retter.
Serveringstemperatur: 16°-18°

Druesammensætning: 60% Cabernet Sauvignon, 30% Syrah, 10% Grenache

Alkohol: 14,5 %
Pris v.   1 fl.                     280,00 
Pris v. 12 fl.                     252,00

FÅS OGSÅ I MAGNUM – spørg efter årgang og pris

Producent: Philippe Chesnelong, Domaine des Creisses, VALROS, Frankrig