Tachis: Giacomo 2014, IGT Toscana

giacomoGraficaGrappoliniGiacomo er noget helt særligt. En sjældenhed som vi er stolte af at kunne præsentere. En eksklusiv vin, som vi kun kan få et begrænset antal hjem af, fordi der er produceret så få af dem.

Giacomo er en hyldest til Giacomo Tachis, der døde i år. Han var en af de mest kendte og anerkendte vinmagere i Italien, kendt som supertoscanernes far – og så var han også far til Ilaria Tachis, hvis vine Amfora har eneret på at forhandle i Danmark.

Vinen er produceret på 100% Merlot og har en livlig, elegant garvesyre og en svag sødme (eller “souplesse” som de franske ville kalde det) – netop sådan som Giacomo elskede det.

Vinifikation og aldring: Høstet i hånden i starten af september 2014 med en omhyggelig udvælgelse af kun de bedste druer, kun 50% af høsten blev bragt i kælderen. Vinifikation i 25 hl ståltanke i ca. 10 dage og maceration (druerne er ikke blevet presset, men er lagt hele i tanken, så det er vægten af druerne, der får skallerne på de nederste til at briste, så mosten kommer i kontakt med skallerne) i 30 dage. 14 måneder først i kar, så i brugte barriques og til sidst kar igen. Aftappet i 2016 lige efter nytår.

Alkohol: 14,5%

Serveringstemperatur: 15 – 18 ° C

Sådan synes vi den smager: Aromaen er frugtrig og fyldig, veludviklet, rund og afbalanceret. Farven er strålende rubinrød, næse af modne, søde druer. Selve smagen er intens og frugtig, mineralsk med elegante tanniner, lang eftersmag med blød frugtsyre, som gør lagringspotentialet stort. Udviklingen forventes at nå maxniveauet omkring 2020.

Passer til lettere retter, fx kalv og kylling.

Pris v.  1 fl.     250,00

Pris v. 12 fl.    225,00

Producent: Ilaria Tachis, Podere la Villa, San Casciano in Val de Pesa, Firenze