Hvidvin

Frankrig

Verquiere: Sablet 2015, Hvid 75. cl.

ABmrk

 

 

 

AOC Sablet Blanc 2014

 

Sådan synes vi den smager:
Blød og tør, behagelig, semi-aromatisk hvidvin. En vin der bygger på fylde og vægt. Den afrundede syre, og især den nøddeagtige duft og smag, gør dette til et charmerende alternativ til tidens mange vel syrefriske hvidvine.

Passer til:
Eminent til faste oste, mange grøntsager og salater, faste og mellemfyldige fisk.

Serveringstemperatur: 10°-12°
DRUESAMMENSÆTNING: Grenache blanc: 50 %, Clairette: 20 %, Bourboulenc: 15 %, Roussanne: 15 %

Alkohol: 13,0 %

Pris v.   1 fl.          110,00
Pris v. 12 fl.            99,00

Fås også i magnum til 225,00 kr.

Producent: Domaine de Verquiere, Sablet


Chamfort: Sablet 2016, Hvid 75. cl.

Chamfort Sablet

Sådan synes vi den smager:

Vinen er meget aromatisk, floral og frugtig med især pære, fersken og abrikos. Små noter af anis og urter sniger sig ind. Vinen har en fin balance mellem den naturlige syre og den intensitet der er resultatet af at mosten ligger på sit bundfald under gæring og stabilisering. En herlig fyldig vin, der bibeholder sin friskhed.

Passer til:

Fiske- og grønsagsretter med smag.

Serveringstemperatur: 10°-12°

DRUESAMMENSÆTNING: Viognier: 95%, Marsanne: 5%

Serveringstemperatur: 10°-12°

Pris v. 1 fl.   110,00

Pris v. 12 fl.   99,00

Producent: Domaine Chamfort, Sablet


Italien

Corsini: Vermentino della Costa 2015, hvid

Sådan synes vi den smagerVERMENTINO DELLA COSTA_2014 (1) En dejlig behagelig sommervin med noter af gule blommer, grapefrugt, annanas og passionsfrugt. Man fornemmer både en mineralitet og en afbalanceret syrlighed. En tør vin med eftersmag af citrusfrugter med en strejf af mandel.

Druerne er håndplukket hvorefter druerne er blevet afstilket og lidt presset i en ståltnak ved 6 grader i ca 16 timer. Efterfølgende er druesaften omstukket til ståltank hvor det fermenterer i 16 dage ved 12 grader

Passer til: muslinger og  risotto, samt alle slags salater med fisk og skaldyr.

Serveringstemperatur: 10°-12°

DRUESAMMENSÆTNING: Vermentino

 

Pris v. 1 fl.     95,00

Pris v. 12 fl.   85,50

Producent: Corsini, Tenuta Marsiliana

Tyskland



Leo Schwab: Kardinalsberg, Riesling – Kabinett – feinherb 2011, 0,75 cl.

kardinalsberg feinherbSådan synes vi den smager:
Feinherb er en vintype vi indtil for få år siden så godt som aldrig så hos danske forbrugere. Den ligger midt imellem tør og sød. Bløde lange strøg af Litchi, ananas og lynghonning holdes fint oppe af en mundrensende syre. Den ideelle terrassevin – eller til meditation over dagen senere når solen synker.
I virkeligheden er denne vin måske det bedste studium af Riesling fra Mosel, da det netop er druens mangfoldige indtryk der gør den til noget særligt. Som de øvrige vine; klar til brug – men med yderligere udviklingsmuligheder.

Passer til:
En Feinherb er lige så god med lidt saltsnack som med et fad friske frugter. Med sin indbyggede syre/sødme-kontrast er den oplagt til det asiatiske køkken.

Serveringstemperatur: 8-10 gr.

DRUE: Riesling – en hvid druesort, som er aromatisk og fremstår blomsteragtig, næsten parfumeret og med megen syre. Den bruges til tørre, halvsøde, søde hvidvine – også mousserende.

Alkohol: 9,5 %

Pris v.    1fl.                           79,00
Pris v. 12 fl.                           71,10

Producent: Leo Schwab, Bernkastel-Kues, Mosel


Leo Schwab: Weisenstein, Riesling Spätlese – Trocken 2014

Sådan synes vi den smager:
Lys gylden. Duft af især cremet lime. Smagen afslører den sene modning og fylder på med abrikos, hyld, honning, kvæde og Litchifrugt. God længde.

Passer til:
En vin der vil klæde såvel alt godt fra havet, som kylling samt mange asiatiske serveringer.
Serveringstemperatur: 8-10 gr.

DRUE: Riesling – en hvid druesort, som er aromatisk og fremstår blomsteragtig, næsten parfumeret og med megen syre. Den bruges til tørre, halvsøde, søde hvidvine – også mousserende.

Alkohol:

Pris v.   1 fl.                         99,00
Pris v. 12 fl.                         89,10

Producent: Leo Schwab, Bernkastel-Kues, Mosel


Leo Schwab: Graacher Himmelreich, Riesling Spätlese – Trocken 1998

 

Sådan synes vi den smager:

Når Spätlese får alder aftager vinens sødme. Denne snart 18 år gamle Spätlese fremstår umådelig delikat. Mere syre, mere kant – fuldstændig upåvirket af alderen. En vin til at prøve at huske hvad vi mon lavede i 1998.

Passer til:

Jordbær med et drys peber

Serveringstemperatur:
8-10 gr.

DRUE: Riesling – en hvid druesort, som er aromatisk og fremstår blomsteragtig, næsten parfumeret og med megen syre. Den bruges til tørre, halvsøde, søde hvidvine – også mousserende.

Alkohol:

Pris v.   1 fl.                         135,00
Pris v. 12 fl.                         121,50

Producent: Leo Schwab, Bernkastel-Kues, Mosel


Leo Schwab: Kardinalsberg Riesling – Auslese 1997

Sådan synes vi den smager:
1997 var et varmt år og denne vin udviser alle de fineste noter – fra de tropiske med bananer og papaya til den reneste lime. Nærmest fuldendt balance. Nektar-vin til meditation. Nærmest hedensk gylden.

Passer til:
Fede cremede oste fx.

Serveringstemperatur:
8-10 gr.

DRUE: Riesling – en hvid druesort, som er aromatisk og fremstår blomsteragtig, næsten parfumeret og med megen syre. Den bruges til tørre, halvsøde, søde hvidvine – også mousserende.

Alkohol:

Pris v.   1 fl.                         149,00
Pris v. 12 fl.                         134,10

Producent: Leo Schwab, Bernkastel-Kues, Mosel