Hvidvin

Frankrig

Montrose: Chardonnay 2016

1-640x640 (2)

 

Amfora vin har fået et mindre parti hjem af denne Chardonnay hvidvin fra Domaine Montrose som ligger i nabobyen til Valros hvor vores vine fra Domaine Des Creisses er hjemmehørende. Der er allerede fart på bestillingerne – så skynd dig hvis du ønsker at købe nogle flasker.

Sådan synes vi den smager:

Blød, behagelig, ligetil med diskrete toner af jasmin, melon og stenfrugt. En vin der kombinerer fylde og friskhed meget elegant.

Passer til:

Kan nydes kølig uden tilbehør, men passer fint til fisk og skaldyr, samt lyst kød og faste oste.

Serveringstemperatur: 10°-12°

DRUESAMMENSÆTNING: Chardonnay: 100%,

Alkohol: 12,5 %

Pris v. 1 fl.   70,00

Pris v. 12 fl.   63,00

Producent: Domaine Montrose, 34120 Tourbes Pèzenas, Languedou, Franskrig


Verquiere: Sablet 2016, Hvid 75. cl.

ABmrk

 

 

 

AOC Sablet Blanc 2014

 

Sådan synes vi den smager:
Blød og tør, behagelig, semi-aromatisk hvidvin. En vin der bygger på fylde og vægt. Den afrundede syre, og især den nøddeagtige duft og smag, gør dette til et charmerende alternativ til tidens mange vel syrefriske hvidvine.

Passer til:
Eminent til faste oste, mange grøntsager og salater, faste og mellemfyldige fisk.

Serveringstemperatur: 10°-12°
DRUESAMMENSÆTNING: Grenache blanc: 50 %, Clairette: 20 %, Bourboulenc: 15 %, Roussanne: 15 %

Alkohol: 13,0 %

Pris v.   1 fl.          110,00
Pris v. 12 fl.            99,00

Fås også i magnum til 225,00 kr.

Producent: Domaine de Verquiere, Sablet


Italien

Corsini: Vermentino della Costa 2016, hvid

Sådan synes vi den smagerVERMENTINO DELLA COSTA_2014 (1) En dejlig behagelig sommervin med noter af gule blommer, grapefrugt, annanas og passionsfrugt. Man fornemmer både en mineralitet og en afbalanceret syrlighed. En tør vin med eftersmag af citrusfrugter med en strejf af mandel.

Druerne er håndplukket hvorefter druerne er blevet afstilket og lidt presset i en ståltnak ved 6 grader i ca 16 timer. Efterfølgende er druesaften omstukket til ståltank hvor det fermenterer i 16 dage ved 12 grader

Passer til: muslinger og  risotto, samt alle slags salater med fisk og skaldyr.

Serveringstemperatur: 10°-12°

DRUESAMMENSÆTNING: Vermentino

 

Pris v. 1 fl.     95,00

Pris v. 12 fl.   85,50

Producent: Corsini, Tenuta Marsiliana


Østrig

Eisenbock: Kamptal DAC, Grüner Veltliner, 2016

kein-wein-foto-gr2Sådan synes vi den smager:

Klassisk slank Veltliner. Puritansk på den gode måde, ren og elegant. Fin lille citrus-næse med lidt hvid peber. Harmonisk i munden, tør med finesse. Ligefrem og dejlig.

Passer til:

Anvendelig vinstil til klassisk fisk & skaldyr, salat, lyst kød og ren fornøjelse.

Serveringstemperatur: 10°-12°

DRUESAMMENSÆTNING: Grüner Veltliner

Pris v. 1 fl.     89,00 

Pris v. 12 fl.   80,10

Producent: Weingut Eisenbock, Schönberg am Kamp, Østrig


Eisenbock,Kamptal DAC Reserve, Grüner Veltliner, Alte Rebe, 2016

Sådan synes vi den smager:

Fra gamle vinstokke; en dybere, mere krydret version af Grüner Veltliner. Samtidig lidt mere kant og lidt mere tryk på mineralerne. Toner af grape og vilde urter. Soliditet og god krydret fylde.kein-wein-foto-gr2

Passer til:

God til de lidt federe fisk, kylling, fasan og andet fuglevildt. Og de gode oste.

Serveringstemperatur: 10°-12°

DRUESAMMENSÆTNING: Grüner Veltliner

Pris v. 1 fl.     110,00 

Pris v. 12 fl.     99,00

Producent: Weingut Eisenbock, Schönberg am Kamp, Østrig


Eisenbock, Weisser burgundercuvee 2015

…er allerede udsolgt, men vi forsøger at få fat i nogen flere!!!

Sådan synes vi den smager:

Virkelig imponerende udgave!! Weissburgunder/Pinot Blanc er hoved-ingrediens, og leverer en dejlig duft. Som Vesterhavet; salt, og fyldt med dramatiske indtryk. Havgus og krudt! Solid, med riflet syre.

weiserburgundercuvee

Passer til:

Prøv den til danske hvide asparges

Serveringstemperatur: 10°-12°

DRUESAMMENSÆTNING: Weissburgunder og Chardonnay

Pris v. 1 fl.     110,00 

Pris v. 12 fl.     99,00

Producent: Weingut Eisenbock, Schönberg am Kamp, Østrig


Eisenbock, Kamptal DAC, Reserve, Riesling 2015

Sådan synes vi den smager:

Rent-klingende Riesling. Tør og solid, klassisk østrigsk stil med større elementær renhed end druen opviser i både Alsace og Tyskland. Lette toner af citrus, honning og kondivand. Sprød og elegant med god harmoni.

Passer til:riesling reserve 2015

Fisk & skaldyr, salat, lyst kød og faste oste.

Serveringstemperatur: 10°-12°

DRUESAMMENSÆTNING: Riesling

Pris v. 1 fl.       115,00 

Pris v. 12 fl.     103,50

Producent: Weingut Eisenbock, Schönberg am Kamp, Østrig


Tyskland

 


Leo Schwab: Weisenstein, Riesling Spätlese – Trocken 2014

Sådan synes vi den smager:
Lys gylden. Duft af især cremet lime. Smagen afslører den sene modning og fylder på med abrikos, hyld, honning, kvæde og Litchifrugt. God længde.

Passer til:
En vin der vil klæde såvel alt godt fra havet, som kylling samt mange asiatiske serveringer.
Serveringstemperatur: 8-10 gr.

DRUE: Riesling – en hvid druesort, som er aromatisk og fremstår blomsteragtig, næsten parfumeret og med megen syre. Den bruges til tørre, halvsøde, søde hvidvine – også mousserende.

Alkohol:

Pris v.   1 fl.                         99,00
Pris v. 12 fl.                         89,10

Producent: Leo Schwab, Bernkastel-Kues, Mosel